Đačke ekskurzije od 1. juna će moći ponovo da se organizuju, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Kako je ranije najavljeno, maturanti će, ukoliko su imali predviđena putovanja u inostranstvo, morati da ih zamene nekom destinacijom u Srbiji. 

Ministar prosvete Mladen Šarčević je ranije rekao da je cilj da oni koji žele da iskoriste putovanje to i urade, a oni koji žele zamensko putovanje ili vaučer to mogu da uzmu.  

„Ko želi novac, on ima i tu opciju, ali postoji neki vremenski okvir za to“, rekao je Šarčević. 

On je ocenio i da će organizovanje đačkih putovanja biti jednostavnije za učenike mlađih razreda, jer oni nemaju neke obaveze naknadnog odgovaranja za ocene ili polaganja.  

Od druge polovine juna i maturske večeri

Najavljeno je i da mogu da počnu pripreme za proslavu maturskih večeri, uz preporuku da se one organizuju od druge polovine juna.

Malim maturantima Ministarstvo prosvete sugeriše da proslave organizuju školi ili u nekim od ustanovama pri lokalnoj samoupravi, poput domova kulture, dok veliki maturanti završetak škole mogu da proslave u restoranima i hotelima.

„Malim maturantima sugerišem da proslave organizuju u školi ili u nekim od ustanovama pri lokalnoj samoupravi, poput domova kulture. Malim maturantima se ne preporučuju restorani i hoteli, to ne priliči njima. Imaju zaista dobre uslove da to naprave u svojoj režiji, da ne košta mnogo, da roditelji donesu kolače i sokove. Mogu da nabave dobro ozvučenje i da se lepo slikaju. Škole, ipak, nemaju takve uslove pa mogu sa lokalnom samoupravom da organizuju u nekom prikladnom prostoru“, kaže ministar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име