Do kraja godine Saobraćajna policija počeće da koristi video nadzor kontrole saobraćaja na raskrsnici ulica Generala Milojka Lešjanina i Kneginje Ljubice u Nišu.

U toku su radovi na postavljanju stubova za kamere koje će snimati vozila i njihove registarske tablice na ovoj saobraćajnici.

“Do polovine oktobra završavamo radove na postavljanju video nadzora kontrole saobraćajnih propisa na raskrsnici kod “Ureda”. Posle toga sledi proces tehničkog prijema u Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije”, objašnjavaju u Upravi za saobraćaj u Nišu.

Kad sistem kontrole bude gotov 30 odsto novca od naplate kazni saobraćajnih prekršaja ulagaće se u još bolju bezbednost saobraćaja u Nišu, ističu u Upravi za saobraćaj.

“Video nadzor na raskrsnici kod Crvenog pevca koji je postavljen 2015. godine rezultirao je boljom bezbednošću u saobraćaju, jer od tada do danas nije bilo težih saobraćajnih nezgoda”, kaže šef odseka za saobraćaj Igor Trajković.

On dodaje da se prema Strategiji bezbednosti saobraćaja u Nišu sledeće godine predviđa postavljanje video nadzora kontrole saobraćaja i na raskrsnici ulica 7. juli i Stefana Provovenčanog.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde