Na stadionu Čair više od 240 predškolaca iz 26 vrtića iz Niša učestvovalo je na 20. Dečijim igrarijama, u organizaciji Javne predškolske ustanove “Pčelica”.

Deca su se ove godine takmičili u pet sportskih disciplina, a pobednici ovogodišnjih igrarija su mališani iz vrtića “Bajka”.

Drugo mesto zauzela su deca iz vrtića “Zvončić” a treće mališani iz vrtića “Maslačak”.

20. Dečije igrarije na stadionu "Čair"
20. Dečije igrarije na stadionu “Čair”

Deca, po deset u ekipi,  su se takmičila u pet takmičarskih disciplina – nabacivanje obručeva, skok u dalj, bacanje kamena sa ramena, prenošenje vode i nadvlačenje konopca.

Takmičenje je otvorila plesna grupa iz vrtića „Bambi“ ritmičkom igrom „Igrale se delije“ koja je dobila veliki aplauz njihovih vršnjaka koji su ih bodrili na stadionu, roditelja i mnogih navijača.

20. Dečije igrarije na stadionu "Čair"; Foto: Atletski klub "Radnički"
20. Dečije igrarije na stadionu “Čair”; Foto: Atletski klub “Radnički”

Veliki slet malih Pčelica 1. juna na stadionu Čair

“Ova tradicionalna manifestacija deo je obeležavanja Dana “Pčelice”. Za naš praznik  organizujemo niz manifestacija, maskenbale, pozorišne predstave, igrarije, a završnica je manifestacija “Plesom do znanja i zdravlja”. Današnje okupljanje je u znaku sporta i promovišemo zdrav način života.”, kaže PR “Pčelice”, Vanja Janačković.

O deci predškolskog uzrasta brinuli su tokom i na samoj manifestaciji, 48 vaspitača i 24 sestre na preventivi, stručni saradnici za fizičko vaspitanje, preventivne zdravstvene zaštite, a samo takmičenje “sudio” je međunarodni atletski sudija Vladimir Živković.

20. Dečije igrarije na stadionu "Čair"; Foto: Atletski klub "Radnički"
20. Dečije igrarije na stadionu “Čair”; Foto: Atletski klub “Radnički”

Ovom igrarijom mališani su ujedno pozvali sve drugare i njihove roditelje na predstojeću manifestaciju „Plesom do znanja“ koja će se održati 1. juna na stadionu “Čair” u Nišu. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde