Kompanija Lidl Srbija je donirala sedam tona hrane Crvenom krstu Srbije za pomoć socijalno-ugroženim grupama,a donacijom je obuhvaćeno oko 7.000 pojedinaca.

Kroz mrežu lokalnih organizacija Crvenog krsta, Lidl je hranu podelio u 8 lokalnih zajednica – Beogradu, Vršcu, Kovinu, Paraćinu, Nišu, Gadžinom Hanu, Leskovcu i Bujanovcu.

Ova donacija deo je strategije društvenoodgovornog poslovanja Lidla Srbija pod parolom „Na putu prema sutra“ u kome je kompanija do sada već na različite načinedoprinela unapređenju uslova života u opštinama u kojima je otvorila svoje prodavnice. 

Crveni krst je donaciju najvećim delom usmerio na ustanove koje unapređuju kvalitet života osoba sa smetnjama u razvoju i korisnike programa narodnih kuhinja.

„Zahvaljujemo Lidlu na ovoj veoma značajnoj donaciji. Donacija olakšava život najranjivijima među nama – porodicama koje često nemaju dovoljno ni za ishranu“, istakao je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, tokom prijema donacije.

Lidl Srbija nastavlja saradnju sa Crvenim krstom Srbije, gde će u narednim mesecima u svojim prodavnicama ljude dobre volje informisati na koji način mogu da se uključe i budu deo njihovih humanitarnih akcija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde