COVID 19: Prekoračen opasan prag

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras u direktnom televizijskom prenosu da su do večeras u Srbiji od opasnog virusa korona obolele 103 osobe i da se u narednim danima očekuju „veliki i teški udari“, pa su zbog toga donete još dve nove mere: potpuno zatvaranje graničnih prelaza i obustava međugradskog saobraćaja, a razmatra se i mogućnost vremenskog proširenja policijkog časa.

“Ovaj broj od stotinu obolelih, to je trenutak kada je u nekim zemljama gemoemtrijskom progresijom počela da se širi, to je trenutak kada se teško zaustavlja”, kazao je Vučić.

Od 103 zaraženih, 55 je na bolničkom lečenju, 6 u teškom stanju i oni su na respiratorima.

“Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi: drumski, rečni i železnički saobraćaj, sem transportnih kamiona. Od sutra u 12 sati se potpuno ukidan međugradski saobraćaj kako vozni tako i autobuski. Poslednji poslaci moraju da budu do 12 sati”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao je da od uvođenja vanrednog stanja u Srbiju ušlo oko 200.000 ljudi i to Srbi koji rade i žive u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj i Italiji, koji su epicentar korona virusa u Evropi.

Pročitajte i: Spisak privremeno zatvorenih graničnih prelaza

Produženje policijskog časa

U narednim danima Vlada Srbije će doneti odluku i o vremenskom proširenju policijskog časa.

“Razmatramo da uvedemo produženje vremena zabrane kretanja. Neće biti samo od 20h do 5 ujutru već ćemo to vreme produžiti. O tome ćemo vas u narednim danima obavestiti. Najverovatnije će zabrana kretanja početi od 17h”, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da će Vlada Srbije u naredna 72 do 96 sati obavestiti o produženju policijskog časa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde