9.7 C
Niš
petak, 16 aprila, 2021

Besplatna Obuka Samoodbrane za Žene: Zaštiti se od Nasilnika

Misija samoodbrane je podizanje nivoa svesti ženskog dela populacije i ukazivanje na realnu potrebu posedovanja osnovnih znanja iz oblasti lične zaštite.

Svaka treća žena u Srbiji biva izložena nekom obliku fizičkog nasilja, a čak svaka druga doživi neki oblik psihičkog nasilja, a svaka četvrta doživi pretnju nasiljem.

Ipak, žene bi trebalo da prepoznaju nasilje i da prijavljuju nasilnike. Jedan od najčešćih oblika je nasilje u porodici, koje se zbog sramote i nemogućnosti da se iz okruženja izadje ne prijavljuje i trpi.

Večiti problem je kako slabiji da se odbrani od jačeg. Problem odbrane u ovakvom nasilju je strahopoštovanje, ucena, verske prepreke.

Drugi česti oblik napada je na žalost sa ciljem da se nanesu žrtvi fizičke povrede i silovanje.

Statistike kažu da veliki broj žrtava silovanja ne prijavljuje napad, jer su kazne za to krivično delo male, a pakao kroz koji treba proći u procesu dokazivanja je za žrtvu kao ponovno silovanje.

Zaštiti se od nasilja, praktična edukacija Centra za devojke u Nišu
Zaštiti se od nasilja, praktična edukacija Centra za devojke u Nišu

Zaštiti se od nasilja

Žene koje žele da nauče tehnike samoodbran i da prepoznaju da trpe nasilje, mogu da se prijave za besplatnu radionicu Centra za devojke koja će biti održana 17. maj u sali Studentskog kulturnog centra Niš u Banovini.

Besplatna edukacija pod nazivom “Zaštiti se od nasilja – praktična edukacija” biće u vremenu od 17.30. do 21.00h na drugom spratu SKC-a ulaz iz Šumatovačke ulice.

Edukacija se sastoji iz dva dela:

1. Prepoznavanje i razumevanje mehanizma nasilja nad devojkama odnosno ženama, u cilju prevencije i izlaska iz istog – voditeljica Tatjana Nikolić (osnivačica i koordinatorka Centra za devojke, organizacija koja se 21. godinu bavi temom nasilja) – 90 minuta

Pauza – 30 minuta

2. Osnovni principi samoodbrane sa prikazom tehnika i simulacijom realnih situacija – voditelj Andrijan Tasić (autor knjige SAMOODBRANA osnovni principi i praktična primena)
– 90 min. Ovo će biti i vid promocije knjige “Samoodbrana”.

Ova edukacija se organizuje u okviru Nedelje ženskog zdravlja koju Centar za devojke obeležava sedmu godinu zaredom.

Zbog ograničenog broja mesta potrebno je da se zainteresovane žene prijave porukom na njihovoj Fejsbuk stranici ili putem mejla Centra za devojke: centarzadevojke@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

2,001FanovaLajkuj
108PratilacaZaprati
69PratilacaZaprati

VREMENSKA PROGNOZA
NIŠ

Niš
scattered clouds
9.7 ° C
10 °
8.9 °
40 %
1.5kmh
40 %
Pet
11 °
Sub
6 °
Ned
8 °
Pon
9 °
Uto
13 °