Video nadzor saobraćaja na raskrsnici ulica Generala Milojka Lešjanina i Kneginje Ljubice u Nišu

Nadzorne kamere koje će beležiti saobraćajne prekršaje na raskrsnici kod Ureda u Nišu počeće da rade od februara, saopštavaju iz Odseka za saobraćaj u Sekretarijatu za komunalne delatnosti.

Nadzor kontrole saobraćaja u funkciji od februara

Komisija Ministarstva unutrašnjih poslova je krajem prošle godine prekontrolisala opremu i sada se očekuje zapisnik posle kog se ulazi u završnu fazu, objašnjava šef nadležnog odseka, Igor Trajković.

Video nadzor kontrole saobraćaja na raskrsnici ulica Generala Milojka Lešjanina i Kneginje Ljubice u Nišu tehnički je postavljen krajem septembra prošle godine.

“Prelazak na crveno svetlo, nepravilno prestrojavanje, neprilagođena brzina kretanja vozila zvanično počinje da se beleži od feburara jer će do tada trajati procedura MUP-a za pokretanje sistema na raskrsnici kod Ureda. Kamere sada funkcionišu ali su u probnom radu, ne snimaju saobraćajne prekršaje”, kaže Trajković.

On dodaje da kad sistem kontrole bude gotov da će se 30 odsto novca od naplate kazni saobraćajnih prekršaja ulagati u još bolju bezbednost saobraćaja u Nišu.

Prema Strategiji bezbednosti saobraćaja u Nišu ove godine će se krenuti i u proceduru postavljanja video nadzora kontrole saobraćaja i na raskrsnici ulica 7. juli i Stefana Provovenčanog.

Na svim niškim prometnim raskrsnicama koje imaju semafore februara meseca postaviće se i tajmeri za vozače, rekao je Trajković.

To se odnosi i na semafor koji će početkom sledeće nedelje biti postavljen na pešačkom prelazu kod Kalče.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo ostavite komentar!
Molimo unesite vaše ime ovde