Zbog saveta OEBS-a Niš preuzima deo letova sa beogradskog aerodroma

Zbog saveta OEBS-a Niš preuzima deo letova sa beogradskog aerodroma

0
Podeli

Zbog održavanja 22. Ministarskog saveta OEBS-a narednih dana u Beogradu, aerodrom “Nikola Tesla” biće do subote zatvoren za generalnu avijaciju, kargo i eventualne alternativne letove, dok će se redovni letovi odvijati normalno. To znači da će niški aerodrom narednih dana biti aktivniji nego uobičajeno.

Zbog saveta OEBS-a Niš preuzima deo letova sa beogradskog aerodroma
Aerodrom “Konstantin Veliki” Niš

Aerodrom Beograd biće zatvoren za pomenute letove do subote, 5.12, u 23h. Sa beogradskog aerodroma biće obavljan samo redovan saobraćaj i letovi sa diplomatskim predstavnicima koji dolaze na Samit, objavljeno je na sajtu FAA (Federal Aviation Administration).

Deo kargo saobraćaja od prekjuče je krenuo sa letovima sa aerodroma Niš. Do sada su realizovana dva kargo leta na liniji Niš – Valensija. Sinoć je sleteo i jedan privatni avion iz Beograda kompanije Air Pink.

Podsetimo da je aerodrom Niš prošle godine takođe zbog Samita u Beogradu preuzeo deo saobraćaja generalne aviojacije sa aerodroma Beograd. Tada je opsluženo više od 20 aviona generalne i kargo avijacije prihvaćeno u niškoj vazdušnoj luci. Najviše je bilo biznis letova domaćih privatnih aviokompanija Prince Aviation i Air Pink-a. Letovi su obavljani do Moskve, Pariza, Bakua, Podgorice, Strazbura i drugih destinacija.

Izvor: flyfromnis.blogspot.rs

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.