Zaokret na suđenju Zoranu Ćiriću zbog ugrožavanja gradonačelnika Niša

Zaokret na suđenju Zoranu Ćiriću zbog ugrožavanja gradonačelnika Niša

0
Podeli

Posle skoro dve godine, uz odlaganja i promene sudije, u petak je u Osnovnom sudu održano suđenje piscu Zoranu Ćiriću(Ćira Magični), koga tužilaštvo tereti za ugrožavanje sigurnosti gradonačelnika Zorana Perišića. Ćirić je decembra 2013. u SMS poruci pretio Perišiću (SNS) da će ga “ubiti, živog raskomadati i zatrti mu seme”.

Ove poruke Ćirić nije direktno poslao Perišiću nego njegovim saradnicima, predsedniku Skupštine Miletu Iliću (SPS), profesorima Igoru Novakoviću (SPS) i Draganu Čorbiću (SNS). Ćirić se sada brani ćutanjem, ali negira da je hteo da ugrozi život gradonačelnika već da je bio u pitanju njegov “književni performans”.

Zaokret na suđenje Zoranu Ćiriću zbog ugrožavanja gradonačelnika Niša
Sa suđenja Zoranu Ćiriću; foto: FB

Zanimljivo je da su svedoci koje je predložila optužba na pretresu branili Ćirića, pa je tako profesor Čorbić izjavio da je on “dobar čovek koji je samo sklon slobodnom izražavanju mišljenja”. Igor Novaković je naveo da do suđenja nije trebalo ni da dođe i da se obe strane ponašaju “detinjastvo”.

KUMOVI I ROĐACI

NOVAKOVIĆ je izjavio da se Perišić i Ćirić dobro poznaju preko “rodbinskih i kumovskih veza”.

– Nikada nisam te “preteće” poruke ozbiljno shvatio. Čak je jednom prilikom Perišić hteo da se fizički obračuna sa Ćirićem, ali sam sprečio da dođe do tuče na javnom mestu – svedočio je Novaković, dok je Perišić na suočavanju ovo negirao.

Zaokret na suđenje Zoranu Ćiriću zbog ugrožavanja gradonačelnika Niša
Svedoci na suđenju; foto: FB

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.