Za Nišlije 11 medalja u Malmeu

Za Nišlije 11 medalja u Malmeu

0
Podeli

Plivači Sportsko rekreativnog udruženja osoba sa invaliditetom “Nais ” uspešno su završili svoj nastup na jubilarnim 40. igrama za osobe za invaliditetom “Malme Open 2016 “. Naisovci su osvojili čak 11 medalja i ne skrivaju zadovoljstvo postignutim.

Za Nišlije 11 medalja u Malmeu
“Zlatne” Nišlije

Bilans od šest zlatnih, četiri srebrne i jedne bronzane medalje pokazuje da niški plivači sa invaliditetom mogu da budu uspešni i u oštroj konkurenciji. Raduje činjenica da je po prvi put jedna niška plivačka štafeta nastupila na nekom takmičenju (osvojena srebrna medalja). A konkurencija nikad jača. Što zbog prestižnog jubileja, što zbog činjenice da je plivačko takmičenje po prvi put u istoriji uvršteno u kalendar Međunarodnog paraolimpijskog komiteta, na takmičenju je bilo 18 država učesnica. Srpski plivač sa invaliditetom broj 1, Nemanja Tadić (S9), osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu medalju. Iako najuspešniji, uzdržano komentariše svoj nastup u Malmeu:

“Zadovoljan sam, jer sam plivao lične rekorde. Međutim, moja “trka života” je u Nausi za pet sedmica. Tamo se “juri” norma za Rio. Malme je samo tranzit, čisto da osetim tenziju takmičenja”.

Za Nišlije 11 medalja u Malmeu
Nemanja Tadić; Foto: Luka Radulović

Ono što je važno da je eventualni nastup Nemanje Tadića na Paraolimpijskim igrama kruna sezone, jer je plan da nastupi na Evropskim univerzitetskim igrama u Rijeci i Svetskom juniorskom prvenstvu u Pragu. Od ostalih takmičara valja istaći Nemanju Panovića, koji je osvojio dva zlata, jedno srebro i jednu bronzu, ali i Stevana Nakića (S8) koji je osvojio jedno zlato i tri srebra. Najmlađi član Naisovaca u Malmeu je bio Nikola Ljubisavljević (S8). Ovaj niški gimnazijalac je osvojio dve srebrne medalje i nije krio oduševljenje:

“Posle Beograda i Istanbula, i u Malmeu sam nastavio sa osvajanjem medalja. Motivisan sam da treniram još intenzivnije.”

Za Nišlije 11 medalja u Malmeu
Malme Open; Foto: L.Radulović

Vođa ekspedicije Naisa, jedina dama, bila je Marija Damnjanović. Ovaj niški master fizičkog vaspitanja i sporta nije krila zadovoljstvo postignutim:

“Pre svega htela bih da se zahvalim ovim divnim momcima što su preko cele godine maksimalno trenirali, jer da nisu danas ne bi bilo ovakvog bilansa. Uslovi za treninge ovde u Malmeu bili su odlični, kao i samo takmičenje”.

Nišlije se sa “uspešne misije” vraćaju u zemlju redovnom linijom Wizz air-a Malme – Niš u utorak u 10.15.

Inače, reporterska ekipa portala Novinari online dobila je zlatnu medalju za medijsko izveštavanje sa Malme Opena koje je realizovano uz pomoc GO Medijana.

Za Nišlije 11 medalja u Malmeu
Medalja za novinarsku ekipu portala “Novinari online”

Za Novinari online iz Malmea: Olivera Sašek Radulović

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.