Za “Mučenike” šest nagrada u Kragujevcu

Za “Mučenike” šest nagrada u Kragujevcu

0
Podeli

Na nedavno završenom pozorišnom festivalu “Zlatna kulisa” u Kragujevcu, predstava “Mučenici” Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra iz Niša, osvojila je, čak, šest nagrada.

Za "Mučenike" šest nagrada u Kragujevcu
Predstava “Mučenici”

Uz prethodnih osam na Festivalu akademskih pozorišnih scena u Novom Sadu novembra 2015, ovaj komad je, uz “Stend ap Serbie”, najuspešnija predstava pozorišta SKC-a.

“Mučenici” Akademskog pozorišta SKC-a su po oceni i stručnog i žirija učesnika proglašeni najboljom predstavom festivala. Nagradu za najbolju režiju dobio je Dušan Ščepihin, koji tumači i jednu od rola, a  komadu je dodeljena i nagrada za najbolji scenski pokret koji je uradio Mladen Milojković.  Dvostruki laureat je i glumac Miloš Unić za ulogu Doktora. Nagradu “Dragomir Bojanić” dobio je za najbolju mušku ulogu, a za njega su glasali kako stručni, tako i žiri sastavljen od učesnika festivala.

Ono što je mladi ansambl Akademskog pozorišta SKC-a najviše obradovalo su ovacije publike za vreme i nakon izvođenja predstave, a posebno na ceremoniji dodele nagrada jer je to dokaz, kako kažu,  “da su nagrade otišle u prave ruke”.

Predstava “Mučenici” premijerno je izvedena 3. aprila prošle godine na kamernoj sceni SKC-a, po motivima teksta “Pukovnik ptica” pisca Hrista Bojčeva.

U istureno odeljenje psihijatrijske bolnice, među desetak bezopasnih pacijenata, dolazi mlad lekar specijalista sa zadatkom da očuva duševno stanje pacijenata. Drama počinje kada u dvorište manastira, gde je odeljenje smešteno,  padnu paketi humanitarne pomoći, koji pored mleka u prahu i čokolade, sadrže i vojne uniforme.

U predstavi, osim laureata Miloša Unića, igraju i Milica Kostadinović, Darko Radojević, Nemanja Dimitrijević, Petar Ščepihin, Dušan Ščepihin i Aleksandar Stevanović.

Da podsetimo, predstava ,,Mučenici” donela je Akademskom pozorištu SKC-a i osam nagrada sa Festivala akademskih pozorišnih scena u Novom Sadu, novembra 2015.

Nema komentara

Ostavite komentar