Vozač kriv za prevrtanje autobusa sa turistima iz Slovačke?

Vozač kriv za prevrtanje autobusa sa turistima iz Slovačke?

0
Podeli

Autobus slovačke turističke agencija “Eolus”, koji se u utorak ujutru prevrnuo na šestom kilometru od Aleksinca, veštači se kako bi se utvrdili razlozi stravične nesreće. Proveru njegove tehničke ispravnosti naložilo je tužilašto, a očekuje se i saslušanje vozača E. S. (57), kome je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Vozač kriv za prevrtanje autobusa sa turistima iz Slovačke?
Foto: Novosti

Autobus sa 29 putnika i dva vozača koji je vraćao slovačke i češke putnike, uglavnom starije bračne parove s letovanja na Krfu, sleteo je s kolovoza i prevrnuo se. Poginulo je petoro ljudi, a 23 je povređeno. Nesreća se dogodila na ravnom delu auto-puta Niš – Beograd i nije bilo ometanja autobusa od strane drugog vozila. Robert Kalinjak, ministar unutrašnjih poslova Slovačke, koji je u utorak avionom stigao u Niš, konstatovao je da je autobus sleteo sa auto-puta na vrlo preglednoj deonici i da na grešku vozača ukazuje i njegovo uvodno svedočenje.

Put je bio suv, vidljivost dobra – kazao je Kalinjak. – Pre mislim da je tu ulogu mogao da odigra umor.

Kako saznajemo, posle određivanja zadržavanja, vozaču E. S. je određen branilac po službenoj dužnosti, a i sam je angažovao jednog advokata. U Zavodu za sudsku medicinu u Nišu izvršena je obdukcija petoro poginulih, posle čega sledi njihova identifikacija.

DVADESET LEKARA IZ NIŠA IZAŠLO NA TEREN

U zbrinjavanju povređenih učestvovale su ekipe sa 20 lekara i tehničara. Niška Hitna pomoć je obaveštenje o saobraćajki dobila od policije u 3.29, a već u 3.50 je na mesto nesreće stigao prvi tim iz niške podstanice “Sever”, a potom i lekari iz Aleksinca. Osmoro povređenih je prebačeno u aleksinačku bolnicu, sedmoro u niški Urgentni centar, a devet u KC Niš.

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.