Vlast tvrdi: Čistili smo najbolje što može

Vlast tvrdi: Čistili smo najbolje što može

0
Podeli
Vlast tvrdi: Čistili smo najbolje sto može
Gradonačelnik nadgledao čišćenje Trga. Kilometar odatle ulice okovane snegom; foto: FB

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić saopštio je da je stanje na gradskim ulicama posle, kako je naveo “snežnog talasa”, zadovoljavajuće s obzirom na uslove. To je ocenjeno i na sastanku Operativnog štaba zimskih službi kojim je i sam predsedavao. Saopštenje prenosimo u celosti:

JKP „Mediana“ zadužena za čišćenje gradskih ulica, trenutno funkcioniše sa 5-7 kamiona na terenu, a uključene su i dve radne mašine kao i specijalno vozilo za čišćenje manjih površina tzv.“bobket“.

Ekipe ovog komunalnog preduzeća bacile su oko 75 tona soli, a ukupno 60 ljudi radi na raščišćavanju. Saobraćajnice oko Malčanske petlje i kod Niške banje bile su problematične, pa su se ekipe ovog preduzeća nekoliko puta vraćale na teren tokom noći.

Odvoz smeća funkcioniše bez zastoja, ali se u skladu sa vremenskim prilikama odvija otežano.

Mehanizacija i kamioni „MD Gradnje“ koji su uključeni u čišćenje 230 km lokalnih saobraćajnica bacili su ukupno 200 tona mešavine soli i rizle, sa ukupno pet ekipa na terenu.

U proteklih 48 sati ukupno 3 autobusa bila su van stroja zbog manjih iskliznuća, kao i 24 putnička vozila, ali su posle intervencija, vraćeni u saobraćaj. Danas i sutra ekipe MD gradnje čistiće putne pravce trećeg stepena prioriteta.

JKP „Gorica“ svoje aktivnosti na Novom groblju obavlja uobičajeno, čiste se prilazni putevi, a ukop je otežan. Železnički saobraćaj se odvija normalno na području Niškog železničkog čvora, bez zastoja.

Prema informacijama Direkcije za javni saobraćaj 3 gradske linije su skraćene i ukupno 10 prigradskih linija. Ukupno 12 ekipa komunalne policije je na terenu i za sada se radi preventivno bez pisanja prijava, ali se mole građani da ozbiljno shvate situaciju i očiste sneg ispred svojih ulaza.

Po nalogu gradonačelnika danas neće biti vršena naplata parkiranja, a ekipe i oprema preduzeća JKP „Parking servis“ biće preusmerene kao pomoć ostalim službama na terenu.

Hitna pomoć funkcioniše bez većih problema, a u skladu sa vremenskim prilikama teže se dolazi do pojedinih pacijenata u visinskim zonama grada.

Svim građanima Niša na usluzi je i kol centar Centra za obaveštavanje koji ima komunikaciju sa svim zimskim službama pa građani eventualne probleme mogu da prijave na brojeve 1985 i 515- 175, 515-173.

Nema komentara

Ostavite komentar