Vladimir Pavićević danas u Nišu

Vladimir Pavićević danas u Nišu

0
Podeli

O tome da li su predstojeći izbori „početak ili kraj”, odnosno da li je političko angažovanje partijsko i/ili građansko sa Nišlijama će na večerašnjoj tribini u sali Simfonijskog orkestra svoje viđenje podeliti:

Vladimir Pavićević, narodni poslanik i zamenik predsednika Nove stranke
Dejan Ilić, autor portala Peščanik i urednik Fabrike knjiga
Aris Movsesijan, scenarista, režiser, bloger, stomatolog, koordinator Saveta za zdravstvo Nove stranke…

Svaki iz svog ugla i perspektive svog delovanja, Pavićević, Ilić i Movsesijan sučeliće stavove o tome da li pojedinac svoje društveno i političko angažovanje treba da artikuliše kroz političku stranku ili kroz građansko organizovanje. Ili su, pak, modeli saradnje između ova dva mogući, pa i neophodni.

Vladimir Pavićević danas u NišuDa li je Srbija u rukama „belih listića“ i hoće li upravo oni, i na koji način, odlučiti o ishodu izbora 2016? Imaju li svi oni, razočarani u politiku i političare i izborni apstinenti, snage da uvide da njihov glas može drastično da promeni političku stvarnost ili će svojim nečinjenjem da omoguće opstanak postojećeg sistema? Kome zapravo „beli listić“ daje svoj glas i hoće li ono što je nakada korišćeno kao izraz građanske neposlušnosti, učvrstiti Srbiju u stanju apsolutne poslušnosti postojećem režimu?

O tome i o drugim temama, na tribini u petak, 12. februara 2016. godine, sa početkom u 19 časova, u sali Niškog simfonijskog orkestra (Generala Milojka Lešjanina 16).

Tribinu otvara Ivan Jovanović, predsednik Gradskog odbora Nove stranke u Nišu.

Ulaz je slobodan.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.