Vip-u se smeši višemilionski trošak

Vip-u se smeši višemilionski trošak

5
Podeli

Vip-u se smeši višemilionski trošak ukoliko bi postala pravosnažna presuda koju je  Osnovni sud u Nišu, u ponovljenom postupku, doneo u korist njihove bivše radnice Ivane Đurić koja je poznatu kompaniju tužila smatrajući da su je protivzakonito otpustili, saznaje “Novinarionline“.

U advokatskoj kancelariji koja je zastupa potvrđuju da je presuda doneta ali očekuju da druga strana uloži prigovor. Objašnjavaju da, ukoliko se to desi, Apelacioni sud može samo da prihvati ili poništi presudu, dok bi sledeća (ujedno i poslednja) instanca bio Vrhovni sud – ako bi do takvog razvoja događaja došlo, a nasuprot interesu tužilje. Ona bi u tom slučaju morala debelo da se naoruža strpljenjem.

Vip-u se smeši višemilionski trošak
Ivana Đurić

Sve to bi joj ujedno i produžilo muke kroz koje, nezaposlena, već prolazi. Zbog nagomilanih dugovanja, kako priča, banke joj već godinu i više prete i kucaju na vrata jer ne može da izmiruje rate.

Vip-u se smeši višemilionski trošak

“Ivanu Đurić je poslodavac protivzakonito otpustio u maju 2013. godine i ukoliko bi presuda u njenu korist postala pravosnažna, on će biti u obavezi da je na posao i vrati’’, pojasnio je advokat Aleksandar Kuljak. Ivana bi svakako tražila i obeštećenje.

Vip-u se smeši višemilionski trošak
Presuda

U izjavi za naš portal, Đurićeva tvrdi da joj je otkaz ,,namešten’’ jer joj se, pored ostalog dogodilo da je, usred godine kada je – kaže – bila proglašena i radnikom sa najboljim postignućem, odjednom, u samo dva i po meseca, postala ,,nesposobna da odgovori na zahteve koje je poslodavac pred nju postavio’’.

,,Da govorim istinu prepoznao je i Osnovni sud, a tu su i dokazi. Nemam razloga da ne govorim istinu jer više nemam šta da izgubim. U prethodne dve i po godine, koliko ova agonija traje, zbog stresa sam i zdravlje ozbiljno narušila, o čemu imam svu dokumentaciju, a da vam ne pričam na kakve sam reakcije i pitanja nailazila kada sam tražila posao! Ko će da zaposli ženu koju je ,tako velika i ozbiljna kompanija’ otpustila’’, govori ova 35-godišnja Aleksinčanka i tvrdi da više od dve godine trpi finansijske i zdravstvene posledice ,,nepravedno dobijenog otkaza“.

U Vip-u, međutim, tvrde da nisu prekršili ni jednu stavku zakona. To je jedini komentar koji su dali, odbijajući razgovor na tu temu zato što je u toku sudski spor.

Vip-u se smeši višemilionski trošak
Dokazni materijal

Podsetimo, niški Osnovni sud je već jednom poništio rešenje o otkazu kao nezakonito, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio donošenje nove. Otkaz u Vip-u Đurićeva je dobila 9. maja 2013. godine zbog “neostvarivanja rezultata rada odnosno neposedovanja potrebnih znanja za obavljanje poslova na kojima radi”, navodi advokat Kuljak. Pojašnjava još da ovaji razlog za otkazivanje ugovora o radu tužilje – nije osnovan.

“Moja klijentkinja je 2010. godine bila najbolji radnik kompanije mobilne telefonije Vip u Srbiji i tada je znatno premašila zadate ciljeve i ostvarila 3 puta veći učinak od traženog. Isto tako u 2012. godini, koja je prethodila otkazu, Ivana je bila najbolji radnik u svojoj grupi sa najvećim učinkom. Puno je nelogičnosti a takođe nisu postojali objektivni kriterijumi na osnovu kojih su se postavljali mesečni ciljevi, što je sve podložno zloupotrebama i stvaranju nesigurnosti “, priča advokat Đurićeve.
                                                                             

Bila ,,udarnik’’ pa postala nesposobna?

Prema ranijem pisanju Južnih vesti, u kompaniji Vip su rekli da Ivana Đurić nikada nije bila nagrađivana i da pored pune podrške i pomoći, nije uspela da se prilagodi “novim zahtevima svog radnog mesta”, već je njen učinak od strane pretpostavljenih više puta ocenjen kao nezadovoljavajući.

Međutim, advokat Aleksandar Kuljak to demantuje, prilažući pisani dokaz u kojem stoji da je Đurićeva nagrađivana zbog najboljeg učinka na godišnjem nivou.

5 Komentari

  1. Znam za ovaj slucaj vec duze vreme, igrom slucaja sa saznala od zajednicnog prijatelja koji je tada radio u Vipu. Naravno, on je dao otkaz i otisao na bolje mesto. Ivani zelim da uspe i da pokaze da niko nije iznad zakona bez obzira koliko para imao.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.