Užas: Pas se mazi, komunalac ga mučki hvata za vrat!

Užas: Pas se mazi, komunalac ga mučki hvata za vrat!

0
Podeli

Da video koji je “uzdrmao” ne samo ljubitelje životinja širom Srbije na društevnim mrežama nije bio objavljen – verovatno se nikada ne bi ni saznalo kakvim se metodama hvatanja napuštenih pasa sa ulica služe radnici zoohigijene JKP “Kruševac”. Ovo se verovatno ne dešava samo u ovom gradu, a sem nehumanosti ozbiljan problem u celoj priči je činjenica da postoje propisi iz Zakona o dobrobiti životinja, koji zabranjuju njihovo maltretiranje i mučenje, a koji se u Srbiji slabo poštuju.

Komunalci iz Kruševca razbesneli su sve normalne ljude u Srbiji, a o ljubiteljima životinja i njihovim “zaštitarima” da ne govorimo. Već nekoliko dana Fejsbuk “bruji” zbog snimka na kome su radnici zoohigijene JKP ”Kruševac” demonstrirali za manje od 90 sekundi sve ono kako se ne treba ponašati prema napuštenim i nedužnim psima.

Naime, u centru Kruševca snimljeni su komunalci kako klještima za vrat hvataju psa lutalicu i odvode ga. Da sve bude gore, cela akcija je, kako se čini, unapred smišljena. Jedan od njih prilazi im prijateljski nastrojen, mazi ih i hrani, dok drugi, sa klještima, prilazi sa druge strane i hvata jednog od njih, za vrat!
Objava snimka na društvenim mrežama razbesnela je čitavu javnost, posebno ljubitelje životinja, i to sa pravom. Oni zahtevaju da se radnici kruševačke zoohigijene sa snimka ne samo kazne, već i krivično gone.

Direktor JKP – šaljivdžija

Međutim, umesto izvinjenja javnosti ili nekakvog objašnjenja postupka njegovih zaposlenih, direktor JKP “Kruševac” Boban Kostić osmelio se da se javnosti obrati na sasvim drugačiji način. On je ubrzo nakon objavljivanja snimka gostovao na lokalnoj televiziji i naveo da će sa psom gostovati upravo na ovoj i svim drugim televizijama, kako bi dokazao da je sa psom sve u najboljem redu.

Šta im tek rade van očiju javnosti? Dok se pas mazi, komunalac ga mučki hvata za vrat!
U Norveškoj i Holandiji komunalci ih maze i štite. u Srbiji je ovako; Foto: Printskrin – Fcb

Upravo iz JKP “Kruševac” objasnili su da se intervencija hvatanja pasa odigrala posle zahteva vlasnika kafića u blizini gde je snimljen ovaj video klip, uz objašnjenje da su mu upravo ovi psi ugrožavali posao i uznemiravali goste njegovog lokala.
Kostić je gostujući na istoj televiziji objasnio da je zbog učestalih napada napuštenih pasa na ljude u Nišu, naredio pojačanu komunalnu kontrolu u svom gradu i još jednom se osvrnuo na na video snimak napravljen u centru Kruševca.

U događaj koji pominjete uvid ima i veterinarska inspekcija. Ja sam gledao taj video, pas nije povređen, odveden je u prihvatilište za pse i na bezbednom je. Klješta kojima je uhvaćen imaju graničnik, koji onemogućava stezanje psa, maltretiranje ili eventualno gušenje – objasnio je direktor JKP “Kruševac” Boban Kostić.

Izvor: Telegraf

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.