Ujedinjena opozicija bez Nove stranke?

Ujedinjena opozicija bez Nove stranke?

0
Podeli

Kako sada stvari stoje, nisu velike šanse da Nova stranka podrži ujedinjene niške opozicionare, mada će sledeći korak niškog ogranka ove partije, posle formiranja Gradskog odbora (GO) koga sada predvodi građevinski inženjer Ivan Jovanović, biti upravo to da se izjasne da li će se priključiti ujedinjenom opozicionom bloku u Nišu, saznajemo u ovoj partiji.

-Ne vidim da je to nešto što je rešenje, jer ima tu puno ljudi koji se po mom mišljenju ne razlikuju od onih koji sada drže vlast u gradu – ocenio je lider Nove stranke i narodni poslanik Zoran Živković pošto je upitan na jučerašnjoj Izbornoj konferenciji GO ove političke organizacije u Nišu – hoće li prići ovom bloku ili ne.

Ujedinjena opozicija bez Nove stranke?
Zoran Živković na izbornoj konferenciji u Nišu

Međutim, konačan odgovor na ovo pitanje Nova stranka daće u danima pred nama, a treba reći da je njihov predstavnik prisustvovao samo prvom sastanku “ujedinjenih opozicionara”.

Novoizabrani predsednik GO, dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Ivan Jovanović pojasnio je da “sigurno neće sarađivati sa onima koji su pomogli Srpskoj naprednoj stranci da se oformi”.

-Naravno, nema saradnje ni sa onima koji su SNS-u pomagali da preuzme vladajuću poziciju u Republici i ni sa kim ko sarađuje sa aktuelnom vlašću – kategoričan je Ivan Jovanović.

Ujedinjena opozicija bez Nove stranke?
Ivan Jovanović, predsednik GO Nove stranke Niš

Formiranje novog gradskog i opštinskih odbora predstavlja jedan od koraka u okviru priprema te partije za izbore koje Zoran Živković očekuje u 2016. godini.

Podsetimo, potpisivanje Sporazuma o nenapadanju prvi je korak u formiranju neke vrste jedinstvenog opozicionog bloka u Nišu, koga za sada čini šest stranaka i Sindikat “Sloga”: Demokratska stranka, Liberalno-demokratska partija, Socijaldemokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Zajedno za Srbiju, Reformistička stranka i pomenuti sindikat.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.