U Pivaru vraćeni prvi radnici

U Pivaru vraćeni prvi radnici

0
Podeli

Deo remonta proizvodnog pogona piva u Nišu krenuo je juče, kada su u Pivaru vraćeni prvi radnici! Desetak nekadašnjih zaposlenih, juče je ponovo počelo da radi, a već danas je za novog vlasnika stigla još jedna ohrabrujuća vest: niški Privredni sud odbacio je tužbu ,,konkurentske’’kompanije Lus investment, kojom je praktično traženo poništenje kupovine Pivare, tako da u preduzeću Kapitalni projekti sada i formalno, na trenutak mogu da odahnu.

U Pivaru vraćeni prvi radnici
Desetak radnika počelo ponovo da radi

Očekuje se nastavak suđenja

Firma Kapitalni projekti je novi vlasnik niškog proizvođača piva i već su najavili da će početkom naredne godine svi oni koji su voleli ukus njihovog pića, moći ponovo da uživaju u njemu. Međutim, još se ne može s preciznošću ništa predviđati jer se pretpostavlja da će ,,slučaj’’ biti nastavljen i u drugo stepenom postupku. Upravo zbog takve situacije, vremenskih rokova za žalbe I slično, najverovatnije će biti pomerani i rokovi za,,izbacivanje’’ prve količine piva iz niških proizvodnih pogona, koji su spominjani u javnosti, pojasnio je direktor Pivare Nikola Karanović.

-Najpre je bila ideja da se prvo niško pivo, posle toliko godina, pojavi na Božić. Bilo bi to I vremenski dobro postignuće a imalo bi i simboliku. Ali, u ovom trenutku ništa precizno ne možemo da najavimo – pojašnjeno je u Pivari.

Okvirno se, za sada, može očekivati da prva količina piva na tržište izađe za četiri i po do pet meseci. Ranije bi trebalo očekivati početak proizvodnje,,Dijana’’sokova, za dva do tri meseca, rečeno je nezvanično.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.