U Oficirskom domu i koncerti i izložbe za Noć muzeja

U Oficirskom domu i koncerti i izložbe za Noć muzeja

0
Podeli

Galerija savremene likovne umetnosti Niš pripremila je bogat program za Evropsku  noć muzeja koja se ove godine održava 21. maja. Najobimniji program planiran je za Oficirski dom.

U Oficirskom domu i koncerti i izložbe za Noć muzeja
Program za Noć muzeja

Posebni programi koje će Galerija savremene likovne umetnosti organizovati u Noći muzeja su uglavnom muzičkog i likovnog karaktera i to: u galeriji „Srbija“ od 22. sata nastup Gudačkog kvarteta studenata i saradnika Fakulteta umetnosti; u Paviljonu će od 20.30. karikaturista Saša Dimitirević raditi portrete posetioca a u 22 sata je nastup hora „Gracija“ sa dirigentom Suzanom Petrović; u Salonu 77 je od 19.30 sati nastup učenika niže i srednje Muzičke škole. Najobimniji prateći program dešavaće se u zgradi Oficirskog doma: od 18 sati sviraće saksofonista Rista Trajković, od 19 sati je nastup vokalne grupe „Konstantin“, umetnik Aleksandar Blatnik će od 20 sati raditi portrete posetilaca a od 22 je nastup orkestra „Moba“ sa vokalnim solistom Isidorom Jovanović.

U ovim prostorima biće izložena i redovna postavka: Galerija „Srbija“ – izložba slika Miroljuba, Katarine i Olge Đođrević, Paviljon u Trđavi – izložba „Moj muzej moj grad“, Salon 77 – izložba grafika Slobodana Radojkovića, Oficirski dom – izložba grafika iz ciklusa „Džez“ Anria Matisa.

Izložbeni prostori će u Noći muzeja raditi do jedan sat posle ponoći.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.