Turističkim povezivanjem do veće konkurentnosti i prihoda

Turističkim povezivanjem do veće konkurentnosti i prihoda

0
Podeli

Zemlje regiona treba da se udruže i zajedenički predstavljaju svoje turističke ponude na udaljenim tržištima, jer samo tako mogu bolje da se pozicioniraju i povećaju svoju konkurentnost, zaključili su učesnici na 5. Biznis konferencije SEET 2015. u Beogradu.

5. Biznis konferencija SEET 2015. Beograd

Raznovrsna turistička ponuda, prirodni potencijal, atraktivnost, autentičnost, kulturna baština, gostoprimljivost, nedovoljno istražene destinacije i još mnogo faktora, prednosti su za visoko pozicioniranje regiona, istaknuto je na skupu koji je okupio turističke poslenike iz više od 30 zemalja.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenacnavela je da je regionalna saradnja težak zadatak, jer se mora promeniti način razmišljanja, što je, kako je navela, “na Balkanu ne samo misija, već proces”.

5. Biznis konferencija SEET 2015. Beograd
5. Biznis konferencija SEET 2015. Beograd

Dekan Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum Slobodan Čerović ocenio je da je u Srbiji posle gotovo 15 godina došlo do kvalitativnog pomaka u razumevanju, analizi, tretiranju i razvoju turizma. On je kao primer naveo to što je skupština usvojila izmene zakona o PDV kojim je predviđeno smanjenje poreza na hotelske usluge. Čerović smatra da je za repozicinoiranje i postizanje konkurentske prednosti turizma Srbije neophodno dovesti stručnjake koji poznaju ovu oblast na svim nivoima.

Biznis konferenciju SEET 2015. “Kako povećati konkurentnost i prihode turističkog tržišta Jugoistočne Evrope” podržalo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.