Trejler za knjigu “Nemanjići – U ime oca” (VIDEO)

Trejler za knjigu “Nemanjići – U ime oca” (VIDEO)

0
Podeli

Prvu knjigu trilogije o Stefanu Nemanji zajedničkim snagama napisali su Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović  a objavila je izdavačka kuća Laguna. Ovo  je  prva u seriji knjiga o najpoznatijoj srpskoj vladarskoj dinastiji i od prošle nedelje je u prodaji.

„Nemanjići – U ime oca“ priča o dečaku koji je postao ratnik, ratniku koji je postao državnik i državniku koji je postao svetac.

Srednjovekovna malena Raška država pritešnjena je između interesa velikih carstava. Njen vladar Zavida ima četiri sina, a najmlađeg od njih, Nemanju, opseda vizija slobode. Da bi tu viziju ostvario, Nemanja će morati da prođe kroz oganj, blato i krv, ratujući čak i protiv sopstvene braće. Zadužbinar, suprug i vladar s jedne strane, a nemilosrdni ratnik s druge, on će kroz bitku i s molitvom, vođen nepokolebljivom verom i viteškom čašću, uspeti da uzdrma i samu Vizantiju. U toj neravnopravnoj borbi, u ratu koji mu je bio nametnut, Nemanja neće sagoreti, već će u padu i poniženju pronaći novu snagu, očvrsnuti veru i – dosanjati svoj san: slobodnu i nezavisnu srpsku državu.

Pročitajte odlomak  OVDE.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.