Suzana Kostić: Nagrade su i potvrda i podstrek

Suzana Kostić: Nagrade su i potvrda i podstrek

0
Podeli

Uoči dodele nagrada časopisa “Muzika klasika” iz Beograda niškom Fakultetu umetnosti, dekanica ove ustanove, dr Suzana Kostić, za Novinari online kaže da je presrećna:

„Nagrada za muzičku instituciju godine stiže nam iz Beograda od „Muzike Klasike“. Posebna je, kao potvrda da je angažovanje svih nas na Fakultetu visoko vrednovano od eminentnih umetnika Srbije, a njih 11 je odlučivalo o tome.“

Suzana Kostić: Nagrade su i potvrda i podstrek
Dekanica Fakulteta umetnosti dr Suzana Kostić; foto: V.K.

Ove godine, prema rečima Kostićeve, Fakultet umetnosti ima razloga za trostruko slavlje.

„Nagradu za ženskog izvođača godine dobila je naša profesorka mr Aleksandra Ristić. Ponosni smo i na svog prvog počasnog doktora svetskog glasa Nemanju Radulovića, koji je dobitnik nagrade za koncert godine.“

Suzana Kostić: Nagrade su i potvrda i podstrek
Ženski izvođač godine Aleksandra Ristić; foto: FU

Nova energija pokreće i studente i nastavnike: “Lepo je saznanje da vas neko prati, procenjuje i nagrađuje. Uz velika imena na listi dobitnika, nagrade su za sve nas na Fakultetu umetnosti i potvrda i podstrek“ zaključuje dr Suzana Kostić.

Inače, i prošle godine su, takođe, nagrađeni profesori Fakulteta umetnosti: za ženskog izvođača godine mr Anđela Bratić, a za muškog izvođača godine mr Jovan Bogosavljević.

Suzana Kostić: Nagrade su i potvrda i podstrek
Prošlogodišnja dobitnica nagrade Anđela Bratić

Svečana dodela nagrada održaće se u Muzeju Narodnog pozorišta u Beogradu 3. februara.

Nagrada “Muzika klasika”, ustanovljena je 2010. godine, kada je izašao prvi broj revije “Muzika klasika”. Osmišljena je kao priznanje domaćim umetnicima, ansamblima, festivalima, izdavačima, kritičarima, muzičkim institucijama i medijima, koji su u okviru kalendarske godine ostvarili najznačajniji trag na domaćoj muzičkoj sceni.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.