Srpski turisti pokradeni u Polihronu

Srpski turisti pokradeni u Polihronu

0
Podeli

Dve porodice srpskih turista pokradene su tokom noći u poznatom grčkom letovalištu na poluostrvu Halkidiki. Lopovi žrtve prvo omamili gasom kroz otvorene terase apartmana a onda ih opljačkali.

Srpski turisti pokradeni u Polihronu
Foto: Novinari online

Metod rada koji lopovi najčešće koriste je prskanje spreja, tzv. gasa “omamljivača” pomoću kog žrtve upadaju u duboki san. Sprej prskaju noću kroz otvorene prozore ili terase soba ili apartmana pre ulaska, a na meti i najlakše dostupni su apartmani u suterenu, prizemlju ili na 1. spratu ukoliko im se može lako prići.

Ovakve pljačke se ne događaju samo u letovalištima gde ima najviše naših turista (Polihrono, Pefkohori, Neos Marmaras…) već i u nekim letovalištima na ostrvima.

Mere predostrožnosti

Ukoliko imate sef u sobi, iskoristite ga. Sefovi uglavnom rade na šifru koju ćete sami postaviti i samo ćete je vi znati. Pasoše, dokumenta, novac i ostale dragocenosti obavezno držite u njemu.

Ukoliko se vaš smeštaj nalazi na prizemlju ili lako dostupnom spratu, a nema noćnog čuvara, obavezno tokom noći zatvorite (i ako postoji mogućnost zaključajte) vrata od terase i prozore i navucite roletne.

Znamo da ovo mnogi ne vole da praktikuju, ali ukoliko je vrućina neizdrživa – upalite klima uređaj.

U slučaju da sami ne preduzmete ove mere predostrožnosti, lopovima olakšavate posao, a policiji otežavate, jer pljačkaši ne mogu biti adekvatno kažnjeni s obzirom da ne postoje tragovi obijanja vrata ili prozora.

Ukoliko vam se desi da tokom letovanja budete opljačkani savetujemo vam da to prvo prijavite vlasniku smeštaja u kom boravite, kao i predstavniku turističke agencije preko koje ste došli na letovanje. Oni će vam pomoći da događaj prijavite policiji.

Broj telefona policije u Grčkoj je 100.

Izvor: Grčka info

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.