Složna opozicija?

Složna opozicija?

0
Podeli

Predstavnici opozicije u Nišu nastavili su razgovore o zajedničkoj saradnji na predstojećim lokalnim izborima i složili se da je “odnos gradske prema republičkoj vlasti podanički i da čelne ljude grada niko od predstavnika Vlade ne prepoznaje, a samim tim ni čuje. Ni gradonačelnik, ni njegovi bliski saradnici ne čine ništa da se ovaj odnos, koji traje već tri i po godine, promeni, jer nemaju hrabrosti da bilo šta kažu i urade u interesu grada i Nišlija.”

Saopštenje potpisuju predstavnici Narodnog pokreta Srbije, Socijaldemokratske stranke, Nove stranke, Liberalno demokratske partije, stranke Zajedno za Srbiju, Reformističke stranke i Demokratske stranke, a objavljeno je nakon još jednog sastanka u poslednjih desetak dana.

“Smanjenje transfera lokalnim samoupravama za oko milijardu dinara dodatno će narušiti ionako teško funkcionisanje grada. Direktne posledice osetiće osiromašene Nišlije koje ionako jedva sastavljaju kraj s krajem. Nedostatak novca odraziće se na isplatu za socijalu, stipendije, porodilje, a postoji realna opasnost da rad škola i vrtića bude ugrožen. Iz tog razloga, opozicija upućuje apel svim narodnim poslanicima iz Niša, posebno onima iz vladajućih stranaka, da pokažu da su istinski predstavnici građana svoga grada i progovore o ovoj temi u Skupštini Srbije, kao i da podnošenjem amandmana spreče da se novac dodatno otima od Nišlija.”

Složna opozicija?
Treći sastanak opozicije; foto: facebook

Ovim rečima predstavnici opozicije u Nišu obratili su se građanima i podsetili da sa aktuelnim problemima u gradu lokalna vlast ne može da se izbori:

“U januaru 35 hiljada Nišlija ostaće bez posla, a predstavnici vlasti nisu svesni da će to direktno uticati na povećanje siromaštva. Smatramo da je u jeku najavljenog otpuštanja u gradskim ustanovama i preduzećima, odgovorno da vlast kaže koliko je ljudi zaposlila upravo u gradskim sistemima u poslednje tri i po godine, kao i na osnovu kojih kriterijuma će realizovati odluku Vlade.”

O daljim planovima i dogovorima predstavnika opozicije javnost će biti obaveštavana.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.