Saobraćaj u Nišu ponovo “regulisali” konji

Saobraćaj u Nišu ponovo “regulisali” konji

0
Podeli

Bulevar dr Zorana Đinđića, u delu kod Vojne bolnice, noćas su blokirala dva konja. Prema nezvaničnim informacijama, njihov vlasnik živi u naselju Crvena zvezda, a životinje su lutale u potrazi za hranom.

Na konje je, na sreću, automobilom naletela sugrađanka koja je ranije imala kontakt sa ovim životinjama te je, sa svojim sinom, uspela da savlada jednog od njih.

“Pošli smo na 18. rođendan i odjednom su se na ulici našli konji. Srećom, videli smo životinje na vreme i zaustavili smo auto. Moj sin je uspeo jednog konja da skloni sa kolovoza do ograde Vojne bolnice, gde ne ugrožava saobraćaj.”

Saobraćaj u Nišu ponovo "regulisali" konji
Kolovoz blokirali konji; foto: V.M.

Prolaznici su pozvali policiju koja je ubrzo pristigla, ali nije uklonila životinje već je preusmeravala saobraćaj jer je jedan konj ostao na ostrvu između kolovoznih traka. Ubrzo je naišao dugogodišnji niški trener jahanja Žarko Jovanović i pomerio životinju u stranu, kako ne bi ometala saobraćaj. Kako kaže Jovanović, često se dešava da konji iz romskih naselja završe na ulici u potrazi za hranom i u tom slučaju mogu da ugroze bezbednost vozača i pešaka.

Kako nezvanično saznajemo, policija je tokom večeri kontaktirala vlasnika konja kako bi ih ukolonio sa bulevara, a drama oko obuzdavanja životinja trajala je oko dva sata.

Vesna Milić

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.