Ruski turisti preko niškog aerodroma do Stare planine

Ruski turisti preko niškog aerodroma do Stare planine

0
Podeli

Dogovoreno zajedničko delovanje Aerodroma “Konstantin Veliki”, Turističke organizacije Niša i JP “Stara Planina” na promovisanju turističkih potencijala i privlačenju stranih turista koristeći kapacitete niške vazdušne luke.

Direktor JP “Stara planina” Vladimir Simović rekao je da ovo predstavlja korak ka zajedničkom nastupu u razvoju ovog regiona. Prema njegovim rečima cilj je privlačenje ruskih turista na Staru planinnu, a najavljena je i rekonstrukcija puta do Stare planine.

– Saradnja sa lokalnim i regionalnim opštinama je od prioritetnog značaja, u tu svrhu smo pokrenuli neke razgovore sa Turističkom organizacijom iz Niša i sa Aerodromom Niš, kako bi razvijali Staru planinu kao destinaciju regionalnog karaktera. Stara planina je prepoznata od strane domaćih turista, ali ono što nam je cilj u narednom periodu je da bude prepoznata i od stranih turista, prevashodno turista iz Rusije – rekao je Simović

Ruski turisti preko niškog aerodroma do Stare planine
Potpisivanje sporazuma; foto: flyfromnis

Od početka razvoja aerodroma, Niš je motor ovog dela Srbije, ne samo kada se radi o privredi, već i kada je reč o turizmu, rekao je direktor Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Djurđanović koji je napomenuo da će ovaj vid poslovno-tehničke saradnje doprineti povećanju broja putnika.

– Turistička organizacija sarađuje sa Aerodromom Niš, i potpuno je normalno da i Stara planina sarađuje sa nama – istakao je Uroš Parlić i najavio zajedničko prezentovanje Niša, Aerodroma i Stare planine na inostranim tržištima.

Saradnja sa banjskim centrima kroz zajednički nastup na tržistima Evrope kao što je Moskva, takođe je prioritet, kao i predstavljanje ponuda na beogradskom Sajmu turizma.

Izvor: Fly from Niš

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.