ROK KONCERT SRPSKE I AMERIČKE VOJSKE NA KEJU

ROK KONCERT SRPSKE I AMERIČKE VOJSKE NA KEJU

0
Podeli

Srpski i američki vojnici održaće  zajednički rok koncert u amfiteatru na keju u petak 8. jula od 19 sati. Biće ovo nesvakidašnji muzički spektakl koji će dokazati da rock and roll  ima ogroman društveni i kulturni uticaj  na svet.

ROK KONCERT SRPSKE I AMERIČKE VOJSKE NA KEJU
Nastup u Obrenovićevoj ulici u Nišu; foto: promo

Na koncertu će nastupiti muzičari Umetničkog ansambla  „Stanislav Binički“ i Reprezentativnog orkestra Garde, kao i vojni rok bend „Touch’n’Go“ iz Evropske komande Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država.

Ansambl „Binički“ nastupao je pre pet godina sa vojnim orkestrom iz SAD, a ovo je prvi put da oba orkestra sviraju isključivo rok muziku.

Inače, umetnički ansambl MO „Stanislav Binički“ već dugi niz godina ima uspešnu saradnju sa vojnim orkestrima stranih armija. Prethodnih godina u Srbiji su nastupali grčki i švajcarski orkestar, a sledeće nedelje u Smederevu predstaviće se vojni orkestar Makedonije.

Orkestar Vojske Srbije; foto: promo
Orkestar Vojske Srbije; foto: promo

Mnogi rock n’ roll  smatraju  kulturnim fenomenom, muzikom koja je zaslužna za okončanje ratova, širenje mira i tolerancije, utoliko je interesantnije da se  sutra čuje kako rock sviraju vojnici.

Koncert se održava uz podršku Turističke organizacije Niša.

O. S. Radulović

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.