Roditelji, sram vas bilo!

Roditelji, sram vas bilo!

0
Podeli

Za stanje u Ustanovi Divljana najveći krivac nisu višegodišnja nebriga grada-osnivača, neadekvatno rukovođenje, negativan marketing zbog trovanja dece hranom i loše sanitarno stanje odmarališta: krivi su, u velikoj meri, Saveti roditelja” u školama jer su, prema stavu koji je izneo u javnost niški većnik Svetozar Aleksov, ,,oni ti koji daju poslednju reč kada je u pitanju odlazak u školu u prirodi’’.

Odmaralište Divljana
Odmaralište Divljana

Da li to većnik Aleksov, koji je sada resorno zadužen za ovu oblast, smatra da roditelji školske dece, kada za svoj novac biraju destinaciju i smeštaj za svoje mališane želeći im najbolje, praktično moraju da imaju u vidu i interese grada, odnosno opstanak Ustanove Divljana, pa da u skladu sa tim, umesto na Kopaonik ili Taru, decu pošalju u zapušteno odmaralište – umesto da se, recimo, rukovodstvo Niša i ustanove potrudi da poboljša smeštajne kapacitete i atraktivnost samog kompleksa?

Aleksov:
Aleksov: “Za odabir destinacije odgovorni roditelji”

Na ovo, nepostavljeno mu pitanje, Aleksov je odgovorio sledećom rečenicom u jutarnjem program lokalne Niške televizije, da – od kako je u primeni Zakon o javnim nabavkama tokom organizacije ekskurzija, za odabir destinacije su isključivo odgovorni roditelji.

           -Roditelji su ti koji moraju da se izbore da njihova deca odu u odmaralište koje je za te namene i pravljeno – ocenio je niški većnik, navodeći da direktori često imaju dilove iliti ,,dogovore’’ sa turističkim agencijama, pa deca umesto u Divljanu, na nastavu u prirodi odlaze na Kopaonik, Zlatibor ili neku drugu destinaciju.

                        Direktor prokockao šansu?

Da li je u pitanju svesno ,,zamagljivanje’’ činjenica, slučajna zamena teza ili treće – pokazaće vreme pred nama, u kome, inače, većina zaposlenih u Divljani očekuje smenu najnovijeg rukovodioca, koga im je, u VD statusu i bez radnog staža, niška vladajuća većina poslala tokom leta. Posle sve glasnijih zahteva sindikata za njegovu smenu i brojnih primedbi – među kojima prednjače da je propustio više mogućnosti da Ustanovu podigne iz blata i da se prema radnicima ponaša neadekvatno a da upozorenja pred otkaz deli i dok su na bolovanju, odgovor je dao i koordinator SNS-a u Nišu, psihijatar Milan Stanojković, na čiji se predlog, kako je ranije saopšteno, mladi direktor i našao na funkciji:

-Ne planira se smena vršioca dužnosti direktora Divljane Nebojše Stojanovića, bar ne za sada.

Milan Stanojković, koordinator SNS u Nišu; Foto: NTV
Milan Stanojković, koordinator SNS u Nišu; Foto: NTV

Sam Stanojković je ranije izjavljivao da je aktuelni direktor Divljane ,,na probi’’, jer je u VD zvanju.

                        U Divljani starački dom?

Kako smo nedavno izveštavali, za Ustanovu ,,Divljana’’ su, prema zvanično nepotvrđenim saznanjima, moguća dva rešenja: jedno je da se ponovnom smenom direktora proba sanacija loše situacije, a drugo – da grad potpuno ,,digne ruke’’ i oglasi prodaju odmarališta. Prvi čovek najveće vladajuće stranke negirao je i drugu mogućnost, istakavši da nije bilo razgovora na tu temu.

Uskoro privatizacija?
Uskoro privatizacija?

Radnici sa kojima smo razgovarali kažu da su razočarani činjenicom da ,,vlast ne zanima ustanova čijeg osnivača upravo oni zastupaju’’. Umorni su, kažu, jer im firma duguje 14 plata, kolega im je nedavno preminuo a nije imao zdravstvenu knjižicu iako je u random odnosu, a ima, navode, i onih koji su bili prinuđeni da izađu iz stanova i izdaju ih da bi mogli da plate dugovanja i izbegnu ,,seču’’ sudskih izvršitelja. Zaprepašćuje i podatak iz sindikata, da pojedini zaposleni u odmaralištu često idu pešice od Bele Palanke do Divljane.

Podsetimo, nezvanično se u pojedinim krugovima priča da je moguće da se kompleksu koji je brojnim Nišlijama obeležio deo detinjstva, sprema neka vrsta privatizacije, odnosno prodaja, kako bi tamo bio otvoren privatni starački dom.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.