Radnici “Gorice” pristali na 30 hiljada i lanč pakete

Radnici “Gorice” pristali na 30 hiljada i lanč pakete

0
Podeli

Protest radnika JKP Gorica na niškom Novom groblju je završen, nakon što je većina odlučila da prihvati ponudu gradonačelnika – 30.000 dinara, lanč pakete  i kartice za prevoz.

Radnici “Gorice” pristali na 30 hiljada i lanč pakete
Foto: YouTube

Radnici kažu da će sačekati konstituisanje vlasti i obećane plate, a ako ih ne bude, da će umesto dosadašnjeg načina protesta obustaviti sahranjivanje i sve ostale delatnosti.

Dušeci su spakovani, jer od večeras na groblju ne ostaje da spava niko. Do danas su ostali samo najuporniji – petnaestak radnika na sahranjivanju. Podele među radnicima počele su nakon što ih je iznenada, bez najave i kamera pred kraj prošle nedelje posetio gradonačelnik sa neočekivanom ponudom.

Deo radnika već je jednom preko Centra za socijalni rad dobio pomoć, ali plate i dalje ne primaju. Trideset umesto trista, kolika su prosečna dugovanja prema svakom radniku, za neke je ipak neprihvatljivo.

Radnici su u pravu, kaže gradonačelnik, ali u problemima Gorice ne vidi odgovornost gradske vlasti, već menadžmenta. Nakon konstituisanja vlasti, najavljuje novo rešenje.

Ovaj deo javno-komunalnog sektora dobro zarađuje. Samo od sahranjivanja u budžet Grada svakog meseca ode oko 20 miliona dinara, a gde su plate radnika i dalje nema odgovora.

Izvor: N1

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.