Putujuća laboratorija “Nauk nije bauk”

Putujuća laboratorija “Nauk nije bauk”

0
Podeli

Tim Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša pokrenuo je projekat „Putujuća laboratorija „Nauk nije bauk“. Učenici i nastavnici niških osnovnih škola, kao i škola iz okoline grada, dobiće priliku da učestvuju u razvijanju naučno-popularnog projekta, koji će biti predstavljen na predstojećem Festivalu „Nauk nije bauk 8“.

Putujuća laboratorija; Foto: Gimnazija Svetozar Marković
Putujuća laboratorija; Foto: Gimnazija “Svetozar Marković” Niš

Cilj projekta je da pruži podršku inkluzivnom obrazovanju, podrži aktivno uključivanje učenika i nastavnika u proces popularizacije nauke, pruži podršku razvoju funkcionalnih znanja i veština kod učenika i pomogne razvijanju kritičkog mišljenja i preduzetničkog duha.

Putujuća laboratorija; Foto: Gimnazija
Putujuća laboratorija; Foto: Gimnazija “Svetozar Marković” Niš

Učenici i nastavnici naše škole će u okviru ovog projekta posetiti 12 osnovnih škola u Nišu i okolini i tom prilikom predstaviti zanimljive i naučno popularne sadržaje. U svakoj od tih škola biće oformljen „Naučni kutak“ gde će učenici i nastavnici zajedno raditi na razvoju naučno popularnog projekta koji će biti predstavljen na festivalu „Nauk nije bauk 8“.

“Ubeđeni smo da će ovaj projekat pomoći u rešavanju problema kao što su nedovoljna motivisanost učenika, nedovoljno razvijena svest o značaju celoživotnog učenja, nedovoljna samostalnost učenika, ali i nemotivisanost nastanika za unapređenje nastave“, ističe Bojana Golubović, profesor filozofije u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu.

logo

„Putujuća laboratorija „Nauk nije bauk“ podržana je od strane NIS-a u okviru projekta „Zajednica zajednici“.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.