Ugovor sa Objedinjenom naplatom

Ugovor sa Objedinjenom naplatom

0
Podeli

Doneta je odluka da Nišlije i ove godine mogu da potpišu ugovor sa Objedinjenom naplatom, čime priznaju dug koji potom plaćaju na rate, a valja imati na umu da pristankom na reprogram priznajete stara dugovanja.

Ugovor sa Objedinjenom naplatom
Pristankom na reprogram priznajete stara dugovanja

Važno je da korisnici imaju na umu i to da potpisivanjem ugovora o reprogramu priznaju dugovanja koja su, moguće, zastarela, ukoliko nisu naplaćena za godinu dana, pa valja dobro razmisliti prilikom ulaska u akciju, ukoliko postoji nesigurnost oko toga da li ćete rate moći da izmirujete na vreme ili ne, podsećaju advokati.

Predlog reprograma ovog javno-komunalnog preduzeća je podržalo Gradsko veće, iako se već zaboravilo da je prošle godine u ovo vreme, građanima takođe bio ponuđen ,,najverovatnije poslednji reprogram’’, tokom koga su, pod ,,najpovoljnijim uslovima ikada’’, imali šanse da postepeno plate zaostale račune.

Ugovor sa Objedinjenom naplatom
Do 30.12. građani mogu potpisati nove ugovore

-Nišlije koje imaju dugovanja za komunalije moći će do 30. decembra da dođu u JKP Objedinjena naplata i zaključe ugovor o priznanju duga i otplati na maksimalno 60 rata što podrazumeva mesečno plaćanje dogovorene rate i novoprispelog računa, kažu u Objedinjenoj naplati. Ove godine predviđen je i popust za socijalno ugrožene. Ti ugovori će, pojašnjavaju, biti povoljniji jer će iznos rate morati da bude manji od 10% iznosa socijalne pomoći.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.