Preminuo Milorad Mandić Manda

Preminuo Milorad Mandić Manda

0
Podeli

Glumac Milorad Mandić Manda iznenada je preminuo u 56. godini.

Milorad Mandić Manda
Milorad Mandić Manda; FOTO: MONDO, Goran Sivački

Kako javljaju beogradski mediji, glumcu je pozlilo tokom izvođenja predstave “Petar Pan” u dečjem pozorištu “Boško Buha”.

Publika je isprva mislila da je u pitanju deo glume, ali su se onda zatvorile zavese, a ljudi su zamoljeni da izađu iz pozorišta.

Mandi je pozlilo, pozvana je Hitna pomoć, a predstava je prekinuta.

Kako prenose mediji, u pitanju bio infarkt, a glumcu je na licu mesta pružena reanimacija. Međutim, to nije bilo dovoljno da mu se spasi život.

Čuveni glumac rođen je 3. maja 1961. godine u Beogradu gde je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti kod profesora Vladimira Jevtovića. Odmah nakon diplome Milorad je postao članom dečjeg pozorišta “Boško Buha”, čiji je na kraju bio i upravnik.

Veliki momenat u njegovoj karijeri bila je 1989. godina kada je snimio preko 270. epizoda emisije “Bajka za laku noć”. Samo šest godina posle, radio je kao voditelj na RTV Pink gde je vodio emisiju “Više od igre”. Iste godine kada je počeo da radi za emisiju “Bajka za laku noć”, Milorad je počeo da vodi i dečju emisiju “S one strane duge”.

Osim kao voditelj na televiziji Milorad Mandić je glumio u mnogim poznatim filmovima kao što su: “Lepa sela lepo gore”, “Ivkova slava”, “Rane”, “Mrtav hladan”, “Jesen stiže dunjo moja”, “Ringeraja”, “Mi nismo anđeli”, “Sivi kamion crvene boje”, “Apsolutnih sto”, “Pljačka Trećeg rajha”, “Klopka”, “Promeni me”, “Selo gori, a baba se češlja”…

Pored uspešne karijere glumca i voditelja, Mandu su deca izuzetno volela, pa je za njih snimao i pesme.

Iza sebe je ostavio ženu Anastasiju i četvoro dece.

Izvor: Mondo.rs

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.