Pravda ipak dostižna: Bivša radnica Vip-a iz Niša dobila bitku!

Pravda ipak dostižna: Bivša radnica Vip-a iz Niša dobila bitku!

4
Podeli

Renomirana kompanija mobilne telefonije Vip moraće da vrati na posao Ivanu Đurić iz Aleksinca jer je Apelacioni sud, kako nezvanično saznajemo, potvrdio presudu niškog Osnovnog suda koji je i u ponovljenom postupku već doneo odluku u korist Đurićeve. Ona je bivšeg poslodavca u Nišu, kako nam je ranije ispričala, tužila zato što su je pre tri godine protivzakonito otpustili.

Đurićeva večeras nije želela da daje zvanične komentare ali na Fejsbuku napisala:

Pravda je možda spora ali je dostižna običnom čoveku!
Hvala puno mom advokatu Aleksandru Kuljaku i svim dragim ljudima koji su bili uz mene i podržavali me ove tri duge godine u mojoj borbi protiv vetrenjača Vip mobile! Uspeli smo!!!!

Pravda ipak dostižna: Bivša radnica Vip-a iz Niša dobila bitku; Moraće da je vrate na posao!
Presuda Osnovnog suda koju je razmatrao Apelacioni sud

Podsetimo, niški Osnovni sud je već jednom poništio rešenje o Ivaninom otkazu kao nezakonito, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo i naložio donošenje nove. Kako smo ranije pisali, Vip-u se “smeši” višemilionski trošak jer je, po pojašnjenju advokata otpuštene Aleksinčanke, “Ivanu Đurić poslodavac protivzakonito otpustio u maju 2013. godine”:

Ukoliko bi presuda u njenu korist postala pravosnažna, on će biti u obavezi da je na posao i vrati, pojasnio je tada advokat Aleksandar Kuljak, a Ivana bi svakako tražila i obeštećenje.

Otkaz joj namestili?

Po donošenju presude u njenu korist u ponovljenom postupku pred niškim Osnovnim sudom, Ivana Đurić nam je rekla da joj zbog nagomilanih dugovanja banke već godinu i više “prete” jer ne može da izmiruje rate za kredite. Nije planirala da ostane bez posla, a na tu misao se oslanjala zbog činjenice da je imala dobra poslovna ostvarenja.

U izjavi za naš portal, Đurićeva tvrdi da joj je otkaz ,,namešten’’ jer joj se, pored ostalog dogodilo da je, usred godine kada je – kaže – bila proglašena i radnikom sa najboljim postignućem, odjednom, u samo dva i po meseca, postala ,,nesposobna da odgovori na zahteve koje je poslodavac pred nju postavio’’. Naglašava da več tri godine trpi finansijske i zdravstvene posledice ,,nepravedno dobijenog otkaza“.

Pravda ipak dostižna: Bivša radnica Vip-a iz Niša dobila bitku; Moraće da je vrate na posao!
Ivana Đurić

“Da govorim istinu prepoznao je i Osnovni sud, a tu su i dokazi. Nemam razloga da ne govorim istinu jer više nemam šta da izgubim. U prethodne dve i po godine, koliko ova agonija traje, zbog stresa sam i zdravlje ozbiljno narušila, o čemu imam svu dokumentaciju, a da vam ne pričam na kakve sam reakcije i pitanja nailazila kada sam tražila posao! Ko će da zaposli ženu koju je ,tako velika i ozbiljna kompanija’ otpustila?”

U Vip-u su u oktobru prošle godine tvrdili da nisu prekršili ni jednu stavku zakona. To je i jedini komentar koji su dali, odbijajući razgovor “zato što je u toku sudski spor”.

 Otkaz u Vip-u Đurićeva je dobila 9. maja 2013. godine zbog navodnog “neostvarivanja rezultata rada odnosno neposedovanja potrebnih znanja za obavljanje poslova na kojima radi”, navodi advokat Kuljak. Pojašnjava još da ovaj razlog za otkazivanje ugovora o radu tužilje – nije osnovan:

Pravda ipak dostižna: Bivša radnica Vip-a iz Niša dobila bitku; Moraće da je vrate na posao!
Dokazni materijal: pisani dokaz u kojem stoji da je Đurićeva nagrađivana zbog najboljeg učinka na godišnjem nivou.

4 Komentari

  1. borba tek sledi, moja traje već 10 goina, tri puta sam vraćana na posao, na kraju sam tehnoloski visak, a postupak naknade stete već treća godina kako nije ni poceo

  2. Znam da sledi borba…vec je osecam a tek 3 dana “radim” tj cekam da mi dostave osnovna sredstva za rad…do tada citam i bukvalno ucim sve moguce pravilnike napamet.
    Zakon o radu sam vec izucila 🙂
    Naravno…prvi poziv za povratak na rad sam dobila u ponedeljak u 8.10 a da se javim na posao u BG koji je udaljen preko 220km u 9h. Nakon pisma moga advokata, dat mi je malo fleksibilniji datum i obecano mi je da cu sve dobiti u sredu 4.maja…naravno da nije bilo tako.
    Nadam se da cu dobiti od ponedeljka kako bih mogla zaista poceti raditi…a takodje cekam i knjizicu jer vec osecam posledice. U stalnom sam strahu sta me ceka i od koga i cega se treba paziti jer ako prvi put nisu birali sredstva…nece ni sledeceg puta. Nekad imam utisak da sam u nekom kosmaru i da cu se probuditi…i da ce sve proci i biti dobro. Jedno je sigurno, nakon svega necu odustati osim ako mi zdravlje ne bude ozbiljno ugrozeno…jer zdravlje nema cenu.
    Ivana Djuric

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.