Posle 8 godina avioni iz Niša lete za Cirih ponedeljkom i petkom

Posle 8 godina avioni iz Niša lete za Cirih ponedeljkom i petkom

0
Podeli

Prvi avion švajcarske aviokompanije Germania poleteće 23. juna za Cirih sa niškog aerodromaKonstantin Veliki”. Najniža cena karte u jednom smeru je 69 EUR, povratna 150 švajcarskih franaka. Leteće se ponedeljkom i petkom.

germaniaaKako ističu u švajcarskoj kompaniji, Germania je specijalizovana za letove ka neuobičajenim destinacijama, tako da se nova linija dobro uklapa u rastući portfolio.

Da se karte uveliko prodaju, potvrđuju i u beogradskom predstavništvu Intertravel GSA. Ova agencija deo je švajcarske Putnik grupe i generalni prodajni zastupnik za kompaniju Germania.

– Prodaja ide dobro, zainteresovanih ima, a više upita zasada dolazi iz Švajcarske – ističu.

Osim srpske zajednice u Švajcarskoj, avioprevoznik računa i na porast turističkog potencijala u regionu.

Letove na liniji Niš-Cirih obavljaće najsavremeniji avion Airbus A319, sa 150 sedišta. Najniža cena karte u jednom smeru je 69 EUR, dok povratna staje 150 švajcarskih franaka.

Na novoj liniji, međutim, Germania će se suočiti i sa snažnom konkurencijom, budući da još jedan švajcarski avioprevoznik – nacionalna kompanija SWISS, uspostavlja redovan saobraćaj na ovoj ruti. SWISS će liniju pokrenuti 2. aprila, a letovi su planirani petkom i nedeljom.

Dobar odnos cene i usluge, Pelizzoni ističe kao najveće prednosti Germanie.

– Cena karte uključuje do 20 kg prtljaga bez dodatne naplate, hranu i bezalkoholna pića u toku leta, kao i sve takse, čime se omogućava let bez ikakvih problema i nepredviđenih izdataka.

Germania Flug AG osnovana je u avgustu 2014. godine, kao samostalna švajcarska aviokompanija, sa sedištem u Glatbrugu/Cirihu. Saobraćaj obavlja u tesnoj saradnji sa nemačkom kompanijom Germania Fluggesellschaft mbH, osnovanom pre 30 godina, a u floti ima dva Airbusa A319 sa 150 i jedan Airbus A321 sa 215 sedišta.

Ispunjeni uslovi

U švajcarskom avioprevozniku ne otkrivaju mnogo o postupku ugovaranja i uslovima koje je Aerodrom Konstantin Veliki u tehničkom smislu morao da ispuni kako bi se realizovala saradnja. Ističu samo da “sa funkcionalne strane, aerodrom u Nišu ispunjava sve uslove kompanije”.

Od 23. juna sa niškog aerodroma i do Ciriha
Foto: germania

– Nažalost, ne možemo da otkrivamo ništa o pregovorima. Germania je specijalizovana za uspostavljanje letova ka destinacijama kao što je Niš, a ostvarili smo i dobru i profesionalnu saradnju sa svim nadležnim institucijama – ističe Pelizzoni.

Osam godina pauze

Cirih je inače, jedna od najtraženijih destinacija iz Niša. Kako je nedavno saopštio niški Aerodrom, saobraćaj ka ovoj destinaciji pokretan je više puta u proteklih 30 godina, a najviše između 2004. i 2006. godine kada su do Ciriha leteli i Jat Airways i Montenegro Airlines. Jat je sa tom linijom nastavio sve do 2009.

Germania i SWISS oživeće avioliniju Niš Cirih posle 8 godina.

Izvor: E- kapija

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.