Ponovo režiraju smene funkcionera na stranačkim sastancima

Ponovo režiraju smene funkcionera na stranačkim sastancima

0
Podeli

Naprednjaci u Nišu ne miruju – ponovo režiraju smene funckionera na stranačkim sastancima, a po svemu sudeći, opet na osnovu ličnih sukoba:

Na inicijativu resornog većnika Jovana Stojkovića, niški naprednjaci na poslednjem zasedanju gradskog odbora te partije pokrenuli su proceduru za smenu Saše Stoiljkovića, načelnika Uprave za poljoprivredu i člana te partije. I dok se iz anonimnih izvora saznaje da je smena predložena zbog međusobnih sukoba unutar stranke i revanšizma, lokalni funkcioneri zvanično tvrde da je razlog isključivo loš rad i nestručnost prvog čoveka ove Uprave.

Ponovo režiraju smene funkcionera na stranačkim sastancima
Načelnik Uprave za poljoprivredu; foto: agrodan.rs

Kako nezvanično saznajemo, a na osnovu dokumenta, neke vrste zapisnika sa tog sastanka, Stoiljkovićevu smenu predložio je Jovan Stojković, većnik zadužen za poljoprivredu. Prema navodima iz dokumenta, razlog je taj što je pomenuti načelnik stajao iza uručivanja opomene pred otkaz njegovom nekadašnjem studentu, sada članu niških naprednjaka, koji radi u Fondu za poljoprivredu – za platu veću od 60 hiljada dinara, a kojeg je Saša Stoiljković, koji tamo obavlja funkciju predsednika Skupštine, hteo da „kazni“ zbog izostajanja sa posla i to zbog stranačkih aktivnosti.

Ponovo režiraju smene funkcionera na stranačkim sastancima
Gradski većnik Jovan Stojković; foto: D.N.

-Tražim njegovu smenu jer je Uprava za poljoprivredu do juna trebalo da raspiše tender za licitaciju za državno zemljište koje se nalazi na teritoriji Grada a nije, pri čemu je načinjena velika šteta. Smatram da je nestručan da vodi ovu Upravu i da je naneo štetu ugledu zbog toga što su njegovi radnici prodavali živinu preko službenog mejla – navodi gradski većnik i dodaje:

Javnost nije zaboravila službeni put u Beč

-Javnost nije zaboravila službeni put u Beč, ni to što je Stoiljković o trošku lokalne samouprave vodio suprugu na taj službeni put, a nema ni govora o bilo kom „zaštićenom“ radniku u PSSS koga sam ja zaposlio, kako se navodi.

I prvi čovek niških naprednjaka Milan Stanojković potvrdio je da je na sastancima bilo reči o eventulanim smenama i kadrovima, i da je razmatran rad Uprave za poljoprivredu, ali da je za smene zadužena izvršna vlast, a ne stranka.

-Naravno da smo poslednjih nedelja analizirali rad službi, uprava i preduzeća, ali nadležne institucije iz izvršne vlasti mogu da delaju a ne mi, kao stranka. Javnost će, svakako, ukoliko dođe do nekih promena, biti obaveštena putem konferencije za štampu – navodi Stanojković, čija stranka predvodi i izvršnu vlast koju spominje.

Saša Stoiljković, aktuelni načelnik Uprave za poljoprivredu i razvoj sela, čija se smena traži, je od juče na odmoru, ali je za Novosti kratko prokomentarisao da stranački organi ne mogu da donose bilo kakve odluke te vrste.

Oni nisu merodavni da odlučuju

-Nešto sam i ja načuo, ali oni nisu merodavni da odlučuju o tome, jer sam ja postavljen na konkursu, tako da samo Gradsko veće može da me razreši funkcije, ali uz odgovarajuće obrazloženje – kaže načelnik Stoiljković. –A kada je reč o tom radniku koji je dobio opomenu pred otkaz, ja njemu nisam nadređeni, tako da mu ni u kom slučaju ne mogu dati otkaz, ali ukoliko nadležni smatraju da nisam radio kako treba, mogu da iniciraju moju smenu.

I dok Stoiljković tvrdi da je cela priča još na nivou glasina, neimenovani izvor potvrđuje da je nakon što je ova odluka doneta u najužem rukovodstvu stranke, o tome su obavešteni i svi ostali članovi Gradskog odbora, a navodno su podršku dali i najviši gradski čelnici uz zahtev da Radna grupa GO SNS, koja se bavila ovim, pisanim putem dostavi odluku o smeni, kako bi na taj način preuzela deo odgovornosti.

-Zaista ništa nisam čuo o tome, bio sam jedno vreme i odsutan, tako da ne mogu da komentarišem, izjavio je Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika i dodao da nije ni znao dok ga nismo pitali, da ova radna grupa u stranci uopšte postoji.

Ukoliko načelnik Uprave za poljorivredu Stoiljković bude smenjen, to bi Nišlije, odnosno Grad moglo da košta i preko pet miliona dinara, saznajemo. Kako se načelnici biraju na konkursima i moraju da ispunjavaju određene uslove, za eventualnu smenu princip je isti. S obzirom na to, Stoiljković bi mogao da traži isplatu svih zarada i pripadajućih kamata koje bi primao do isteka mandata (2018. godina), ali i nadoknadu štete za pretrpljenu duševnu bol.

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.