Pigmino ubistvo naručeno iz inostranstva?

Pigmino ubistvo naručeno iz inostranstva?

0
Podeli

Na Slavišu Dinčića pucao je profesionalac, a naručioci su verovatno iz inostranstva. Dinčić strahovao za život, pa je promenio ime u Saša Ristić.

Slavišu Dinčića Pigmu (45) iz Niša ubio je profesionalac, a atentat je najverovatnije naručen iz inostranstva – prvi su rezultati istrage smrti Nišlije koji je utorak uveče izrešetan u “golfu“ u dvorištu svoje kuće u Milentijevoj 8 u Nišu.

Napadač je u njega ispalio ceo šaržer iz pištolja CZ-99, a deset od petnaest metaka pogodilo ga je u glavu. Atentator je pobegao u nepoznatom pravcu, a policija traga za njim.

Izvori Kurira iz istrage ističu da je ubistvo izvršio vrhunski profesionalac, što ukazuje da je naručeno.

– Ubica ga je čekao ispred kuće, a kad je pokušao da parkira automobil, prišao mu je i ispalio u njega ceo šaržer.

Atentatoru je pomoglo i to što je Dinčić svoj auto polako i pažljivo uparkiravao u dvorište jer je taj prostor bio pun dasaka s ekserima, što je ubici dalo vremena da ga izrešeta – kažu izvori.

Pigmino ubistvo naručeno iz inostranstva?
Prvi detalji istrage: Ubica najverovatnije profesionalac; Foto: B. Janačković

Dinčić je poslednjih dvadesetak godina boravio u Holandiji, gde je došao u sukob s pripadnicima kriminalnih grupa. Pre šest godina je teško ranjen u jednom obračunu, pa se ispituje mogućnost povezanosti ubistva s tim događajima.

Strahovao za život pa promenio ime

On je strahovao za svoj život, pa je 2010. godine, u nameri da prikrije identitet, promenio ime u Saša Ristić, i posedovao je ličnu kartu i putnu ispravu na to ime.

Dinčić je devedesetih godina učestvovao u tučama i vatrenim obračunima niških kriminalnih grupa, za šta je pravosnažno i osuđivan.

On je 1998. godine pravosnažno osuđen na četiri meseca zatvora zbog učestvovanja u tuči, ugrožavanja opasnim oruđem pri svađi ili tuči i neovlašćenog nošenja i držanja oružja – saopštio je Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva.

Dinčić se teretio da je 15. aprila 1997. započeo tuču sa D. P., u koju se umešalo još pet osoba, uključujući i legendu niškog asfalta Radoljuba Kanjevca, a tom prilikom jedna osoba je ranjena.

Posle izlaska iz zatvora 1997. otišao je u Holandiju, odakle je povremeno dolazio u Niš.

– Nameravao je da se vrati u domovinu jer je u Nišu kupio dve kuće. Verujemo da je strahovao da se vrati u Holandiju i da je promenio ime da bi se zaštitio od svojih neprijatelja – kažu naši sagovornici iz istrage i nastavljaju:

– Tačno je da je bio u sukobu s Kanjevčevom kriminalnom grupom. Ali Kanjevac je ubijen pre deset godina, kad je Dinčić bio u Holandiji. Verovatnije je da se tamo upleo u nešto veliko, što mu je došlo glave.

(Tekst i fotografija preuzeti sa portala OK radija)

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.