Ovo ima samo u Nišu! Bitka za maturantski ples

Ovo ima samo u Nišu! Bitka za maturantski ples

0
Podeli

Kako će, i u čemu, niški maturanti plesati 20. maja na centralnom gradskom trgu. Ponuda agencije “La luna” za 100.000 povoljnija od “Eko reakcije”.

Organizacija ovogodišnjeg maturantskog plesa niških srednjoškolaca je podeljena na dve “zaraćene” strane. Prvu predstavlja tim pod imenom “Eko reakcija” koji, po rečima njegovih predstavnika, ima usmenu podršku resornog ministarstva i države, pa već u 40 gradova širom Srbije organizuje igranje kadrila. Suprotstavljena strana je agencija nazvana “La luna”, s kojom je grad Niš potpisao ugovor o finansiranju plesa koji je zakazan za 20. maj.

Ovo ima samo u Nišu! Bitka za maturantski ples
Foto: Tanjug- Dimitrije Nikolić

Trenutno, ova nesvakidašnja podela znači da će svršeni srednjoškolci iz Niša – na dan kada sve njihove kolege širom zemlje, tačno u podne, budu zaplesale maturantski ples – verovatno igrati u dva različita izdanja: sa “dresom” i bez njega!

Aktuelnu nedoumicu, saznajemo, stvorila je odluka Grada koji se – zbog prošlogodišnje, kažu loše, organizacije “Eko reakcije”, ali i nezadovoljan visinom cene njihovih usluga – odlučio za drugu agenciju…

– Lanjski organizatori ove godine neće dobiti podršku Grada i to je već odlučeno. Uostalom, potpisali smo ugovor sa “La lunom”, sa kojom smo sarađivali i pretprošle godine… Izabrali smo ono što smo smatrali da je najbolje za maturante, s obzirom na to da želimo da izbegnemo ponovne propuste. Nije nevažno ni to što jagodinska “La luna” za tu uslugu traži 400.000 dinara, što je za stotinu hiljada manje od odbijene, konkurentske agencije – objašnjava Stevan Živković, direktor gradske Kancelarije za mlade.

S druge strane, predstavnici nacionalnog koordinatora akcije nazvane “Ples tolerancije” – licenciranog organizatora “Eko reakcije”, koji okuplja maturante iz 40 gradova Srbije – ovakvu odluku ocenjuju kao neshvatljivu.

– Mi nismo bili krivi za prošlogodišnje propuste, već upravo lokalna Kancelarija za mlade, pa ćemo paradu imati sa opremom ili bez nje, jer je jedino važno lepo raspoloženje maturanata. Ipak, pitamo se da li je gradonačelnik Niša gradonačelnik svih maturanata u gradu, ili samo onih koji će imati opremu – zaključuje Biljana Jovanović iz “Eko reakcije”.

PREVIŠE NEIZVESNOSTI

Iako su akreditovani instruktori plesa “Eko reakcije” u pojedinim niškim školama već završili obuku maturanata, kažu da su pojedini direktori počeli da se premišljaju, pa su školarci zbunjeni. Kako god bilo, iz niške kancelarije za mlade kažu da će manifestacija zakazana za 20. maj biti i održana, na centralnom gradskom trgu, pa ostaje samo da se vidi ko će, kako i u čemu plesati popularni kadril.

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.