Otpao deo fasade sa Studentskog doma

Otpao deo fasade sa Studentskog doma

0
Podeli

Jak vetar koji je sinoć duvao u Nišu imao je za posledicu to da je otpao deo fasade sa Studentskog doma kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Nišu.

Otpao deo fasade Studentskog doma
Otpala fasada; Foto: Facebook

U tom trenutku niko nije bio u dvorištu, pa nema povređenih. Prema rečima direktora Studentskog centra “Niš” Radeta Rajkovića, primećeno je da se deo fasade pomera pod naletima vetra, pa su sklonjeni parkirani automobili iz dvorišta doma.

“Videlo se da će se ona otpasti pošto je krenula sa najviših delova od krova da se odvaja i obrušila se oko 13:45. Niko nije povređen jer je prostor bio obezbeđen još ranije“, kaže Rajković.

Dom je renoviran pre četiri godine, kada je urađena i fasada. Izvođač radova je obavešten, a, prema Rajkovićevim rečima, prvi izveštaji veštaka govore da je sve urađeno po propisu, ali je fasada popustila pod naletima vetra.

“Utvrđeno je da je sve urađeno po propisu, čak se i vidi da su tiplovi ostali, ali vetar je bio izuzetno jak i uspeo je da oduva izolaciju“, objašnjava Rajković.

Direktor ističe da će im osiguravajuća kuća isplatiti štetu zbog vremenske nepogode, kao i da se izvođač radova obavezao da obnovi fasadu.

Inače, ova dva paviljona su izgrađena 1966. i 1969. godine, a pre 4 godine su renovirani i tom prilikom je postavljena nova fasada i stolarija. U njima ima 117 soba i mesta za blizu 350 studenata.

Izvor: RTS/B92

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.