Osim što kontrolišu bus-karte, niški komunalci brinu i o Ceci

Osim što kontrolišu bus-karte, niški komunalci brinu i o Ceci

0
Podeli

I definitivno je potvrđeno da glavna zabava na centralnom niškom trgu za tzv. Srpsku novu godinu neće izostati, a osim o zabavi i igri, gradsko rukovodstvo razmišljalo je i o štednji, pa je najavilo da će koncert obezbeđivati niška Komunalna policija, umesto da bude angažovano privatno obezbeđenje.

Trg Kralja Milana
Trg Kralja Milana

Nišlije su pozdravile nameru gradske vlasti da u ovom slučaju bude racionalna, ali nisu izostale šale poput one da osim što kontrolišu bus-karte, niški komunalci brinu i o Ceci.

Kako je najavljeno, zbog postavljanja bine i drugih priprema za sutrašnji nastup Svetlane Ražnatović, u 20 sati se za saobraćaj zatvaraju ulice Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa. Predviđene su i izmene u javnom gradskom prevozu jer će praktično sve linije koje od “Ureda” prema sudu idu kroz sam centar grada – biti izmeštene. Alternativni pravci su Ulica cara Dušana i Nikole Pašića, a za autobuske linije koje su u prigradskom sistemu, biće to i Bulevar Nikole Tesle, kako bi se stiglo do Glavne autobuske stanice (detaljno o redu vožnje na kraju teksta).

Osim što kontrolišu bus-karte, niški komunalci brinu i o Ceci
Najavljene izmene u redu vožnnje

Sem što je prozvana “Srpskom majkom”, Ceca je i balkanska diva, pa se na niškom koncertu očekuje između 30 i 40 hiljada posetilaca. Među njima, naravno, dosta komšija iz Bugarske i Makedonije.

Ceca izlazi u 22:30, uz živi prenos na Pinku

Bina će, kako je najavljeno, biti postavljena kod Robne kuće Beograd, s tim da je okrenuta ka Tvrđavi i trgu, iz razloga bezbednosti. Program počinje 13. januara u 21 sat. Publiku će zagrevati Big bend Dejana Petrovića, dok Ceca izlazi u 22:30, uz živi prenos na Pinku. Pošto je reč o “centralnoj proslavi Srpske nove godine” koju finansira Vlada Srbije, razmišljalo se, logično, i o onima koji u Niš ne mogu da dođu, ali je ostalo da “visi u vazduhu” pitanje zašto to ne čini državni javni servis, već privatna TV Pink, kojoj će, verovatno, sve to morati da se plati.

Sijaćemo i pevati u novogodišnjoj noći
Biće i vatrometa; juznasrbija.info

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je izjavio da doček plaća Vlada Srbije, tako da “Nišlije neće iz gradske kase platiti ni dinara”. Gradonačelnik je, pretpostavlja se, mislio da niški budžet neće pretrpeti vanredne izdatke jer građani Niša pune i državnu kasu iz koje se finansira čitav sutrašnji hepening.

Sa gradskom opštinom Medijaana dogovorili smo se da kao predgrupa nastupi „Big bend“, a biće organizovan i vatromet – istakao je Zoran Perišić i naglasio da u gradskom budžetu nisu predvideli troškove za ove namene.

I “novogodišnji” red vožnje:

U smeru od Ureda ka sudu, linije 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13, 14 će od Trga kralja Aleksandra skrenuti ka Trgu Pavla Stojkovića, a potom Ulicom cara Dušana i Sinđelićevim trgom do raskrsnice kod suda, a nadalje redovnom trasom.

Autobusi na linijama 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13, nakon što stignu do raskrsnice kod Suda, ići će Sinđelićevim trgom, Ulicom Nikole Pašića do Trga kralja Aleksandra i nadalje redovnim putem.

Prigradski autobusi na linijama 18, 19, 20, 20L, 21, 21L, 22, 23, 23L, 23K, 37, koji idu ka prigradskoj autobuskoj stanici, nakon raskrsnice kod suda ići će Ulicoom Stefana Prvovenčanog, pa potom preko Mosta mladosti, Bulevara Nikole Tesle i Ulice Aleksandra Medvedeva do Bulevara 12. februar.

U odlasku sa autobuske stanice ka prigradskim naseljima, navedene linije biće preusmerene na isti način, ali u suprotnom pravcu.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.