Osam nagrada za Akademsko pozorište

Osam nagrada za Akademsko pozorište

0
Podeli

Predstava „Mučenici“ Akademskog pozorišta SKC-a proglašena je za najbolju na Festivalu Akademskih pozorišta Srbije u Novom Sadu, a Dušan Ščepihin dobio je nagradu za najbolju režiju. Na Festivalu koji je održan proteklog vikenda ekipa mladih Nišlija osvojila je pored ove dve nagrade još šest veoma značajnih i to: 
• Nagradu za najbolju epizodnu ulogu- Aleksandar Stevanović
• Drugu nagradu za najbolju mušku ulogu – Miloš Unić
• Treću nagradu za najbolju mušku ulogu – Darko Radojević
• Nagradu za najbolju scenografiju – Ivana Savić
• Nagradu za scenski pokret – Mladen Milojković
• Specijalnu nagradu za scensku adaptaciju dramskog teksta Hrista Bojčeva- Mladen Milojković i Dušan Ščepihin

Osam nagrada za akademsko pozorište
Foto: SKC

Članovi ekipe su prezadovoljni i presrećni ovim velikim uspehom: “Posebno su nam značili komentari sa okruglog stola, održanog u okviru festivala, na kome nam je rečeno da smo jedan veliki kolektiv i tim i da, iz godine u godinu, oduševljavamo predstavama sa kojima dolazimo na festival” kaže Petar Ščepihin, jedan od glumaca u predstavi.

Predstavu “Mučenici” reditelj Dušan Ščepihin radio je po motivima teksta Hrist Bojčeva “Pukovnik ptica” a radnja se dešava u isturenom odeljenju psihijatrijske bolnice koja je smeštena u napuštenom manastiru. Zaplet počinje kada u dvorište manastira padnu paketi humnitarne pomoći koji pored mleka u prahu i čokolade sadrže i vojne uniforme
Inače, Akademsko kulturno-umetničko društvo iz Novog Sada ove godine organizuje već tradicionalni, osamnaesti po redu Festival akademskih pozorišta Srbije. Festival je održan 14. i 15. novembra 2015. godine u Dramskom studiju AKUD-a “Sonja Marinković” i u Pozorištu mladih.

Nema komentara

Ostavite komentar