Odbojkašice Srbije osvojile bronzu

Odbojkašice Srbije osvojile bronzu

0
Podeli

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji, pošto je danas u Roterdamu, u meču za treće mesto, pobedila selekciju Turske sa 3:0 (25:19, 25:17, 25:18).

Foto: oss.rs
Foto: oss.rs

To je treća medalja Srbije kao nezavisne zemlje na evropskim šampionatima – posle srebrne 2007. godine i zlatne medalje na domaćem parketu 2011. godine. Takođe, naše devojke tako su izbegle da na drugom EP u nizu zauzmu na neki način najbolniju, četvrtu poziciju.

Foto: oss.rs
Foto: oss.rs

Naše odbojkašice odigrale su mnogo bolje nego u polufinalu sa Rusijom, u svakom ključnom trenutku bile su na visini zadatka i zasluženo idu kući sa medaljom.

Foto: oss.rs
Foto: oss.rs

U prvom setu Turska se držala do rezultata 17:17, potom je Srbija vezala dva poena i do kraja samo uvećala prednost za vođstvo u setovima. Srbija je povela sa 10:3 na startu drugog seta i to se ispostavilo ključnim – Turkinje se nisu predavale, ali ih je loš početak koštao još jednog seta.

Foto: AP Photo/Peter Dejong
Foto: AP Photo/Peter Dejong

Treći set bio je sličan – rana prednost Srbije, potom priključak Turske, ovoga puta na samo poen zaostatka, ali ekipa Zorana Terzića pravi novu seriju i bez drame dolazi do velikog trijumfa.

Foto: AP Photo/Peter Dejong
Foto: AP Photo/Peter Dejong

Reprezentacija Srbije: Bojana Živković, Mina Popović, Tijana Malešević, Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Jelena Nikolić, Ana Bjelica, Jovana Stevanović, Milena Rašić, Silvija Popović, Suzana Ćebić, Tijana Bošković, Bianka Buša. Selektor: Zoran Terzić.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.