Nova stranka: Naprednjaci u Nišu nesposobnost prikrivaju optužbama

Nova stranka: Naprednjaci u Nišu nesposobnost prikrivaju optužbama

0
Podeli

„Saopštenje Srpske napredne stranke, u kojem optužuju “sve da su se udružili protiv njih“, a da su dobri jedino njihovi čelni ljudi koji vode Niš, predstavlja pokušaj prikrivanja nesposobnosti, kriminalnog rukovođenja i obračuna sa neistomišljenicima“, stoji u saopštenju Gradskog odbora Nove stranke u Nišu.

Ivan Jovanović, predsednik Nove u Nišu, kaže da je priča o novim radnim mestima, novim fabrikama i velikim investicijama, sa početka mandata SNS, bila samo obećanje:

„Ova lokalna vlast nije dovela nijednog stranog investitora, nije izdala nijednu dozvolu za izgradnju fabrike. Za to su, bez sumnje, odgovorni oni, a ne građani i politički neistomišljenici na koje pokušavaju da svale krivicu.

Nova stranka: Naprednjaci nesposobnost prikrivaju optužbama
Ivan Jovanović, predsednik GO Nove stranke

Jedino u čemu je ova lokalna vlast bila uspešna jeste proizvodnja afera, nenamensko trošenje novca iz gradskog budžeta i udomljavanje zaslužnih stranačkih kolega. Da podsetimo samo na najkrupnije primere:

-štimovani tender za gradski prevoz, na kojem su svi ponuđači namireni, a gradski budžet oštećen za oko milion evra, što je i sudski potvrđeno

-nenamenski potrošeno oko milijardu dinara iz gradskog budžeta, što je dokazao izveštaj Državne revizorske institucije

-dodeljivanje poslova bez raspisanih tendera

-oko pola milijarde dinara potrošeno za zarade zaposlenih u gradskim institucijama mimo važećih propisa.

-kolaps javnih gradskih preduzeća, koji finansiraju građani Niša kroz visoke račune za njihove usluge.

Očigledno je da lokalne moćnike hvata strah od predstojećih izbora i njihovih rezultata, pa paranoičnim optužbama i svaljivanjem krivice na druge pokušavaju da prikriju sopstvenu nesposobnost. Gradski odbor Nove stranke Niš poziva svoje sugrađane da ne pokleknu pred manipulacijama serviranim od strane SNS-a, da bez straha izađu na izbore i svojim glasom kazne one koji su Niš doveli na rub egzistencije“, zaključuje se u saopštenju Nove stranke.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.