Novak Đoković posetio vrtić u Medoševcu(FOTO)

Novak Đoković posetio vrtić u Medoševcu(FOTO)

0
Podeli

Novak Đoković obišao je danas Osnovnu školuMilan Rakić“ u Medoševcu u čiju je rekonstrukciju njegova fondacija uložila ukupno 10,7 miliona dinara.

Novak Đoković posetio vrtić u Medoševcu(FOTO)
Novak Đoković

Fondaciji i meni lično uvek je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve projekte koji polaze od inicijative građana. Svi zajedno želimo da stvorimo bezbednu i podsticajnu sredinu u kojoj deca mogu da se razvijaju i uče. Srećan sam što će više od 100 mališana dobiti svoje mesto za školovanje, druženje i igranje. Vrtić je mesto gde se stvaraju prva poznanstva, prve simpatije, prvi prijatelji, gde se postavljaju temelji za dalji razvoj i pamte prve uspomene. Sada će i deca iz Medoševca i okolnih mesta dobiti priliku da budu uključena u predškolski program, koji je vrlo važan za rani razvoj svakog deteta“, izjavio je Novak Đoković, osnivač i predsednik Novak Đoković fondacije.

Novak Đoković posetio vrtić u Medoševcu(FOTO)
Novak Đoković sa mališanima iz Medoševca

Inicijalna donacija Fondacije Novak Đoković, u iznosu od približno 7,7 milona dinara, odnosila se na unutrašnje radove u celom prostoru, od zastarele stolarije, preko obrade zidova, plafona i podova, uvođenja novih elektroinstalacija i rekonstrukcije prostora. Ona bi zadovoljila sve potrebne standarde predškolskih ustanova, čak i uvođenje potrebnih protivpožarnih sistema. U prostoru će biti renovirane tri radne sobe, distributivna kuhinja, sobe za izolaciju i vaspitače, kao i toaleti.

Novak Đoković posetio vrtić u Medoševcu(FOTO)
Novak Đoković

Nakon dodatnih pregovora, Fondacija je obezbedila i sredstva u iznosu od oko tri miliona dinara i to za spoljašnje radove. Oni će uključiti sređivanje fasade, zatvaranje i zastakljivanje spoljnih ulaza u objekat kako bi se obezbedili svi uslovi za dobijanje energetskog pasoša objekta, kao i postavljanje rampe za lica sa invaliditetom na ulazu u objekat.

Za potrebe rekonstrukcije krova stare zgrade škole, grad Niš je obezbedio dodatna sredstva u iznosu od tri miliona dinara.

Ova donacija biće realizovana zahvaljujući konkursu Novak Đoković fondacije za 2015/2016, koja svake godine poziva sve one koji žele da prijave svoje projekte, u cilju da se najmlađima u Srbiji osiguraju što bolji uslovi odrastanja i obrazovanja. Budući vrtić u Medoševcu ujedinio je mesnu zajednicu, lokalnu samoupravu i osnovnu školu koja je ustupila svoju staru zgradu, kao pravi primer dobre prakse unapređenja uslova u jednoj zajednici.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.