Nišville u Monopolu

Nišville u Monopolu

0
Podeli

Nišville jazz festival dobio je svoje polje u  „Monopolu Srbija“  prvom zvaničnom nacionalnom izdanju planetarno popularne igre za našu zemlju, saopštili su organizatori festivala.

Nišville u Monopolu
I Nišville u Monopolu

Direktor festivala Ivan Blagojević kaže da Nišville nema ambiciju da drži monopol na jazz u Srbiji, ali da imponuje to što su vlasnici prava na nacionalna izdanja popularne igre, britanska kompanija Winning Moves prepoznali Nišville kao manifestaciju koja promoviše turističke potencijale Srbije.

Počastvovani smo i činjenicom da su nas proizvođači ove igre kontaktirali na predlog Turističke organizacije Srbije koja vać godinama podržava i promoviše Nišville na svetskim sajmovima turizma i na čiji je predlog Nišville ove godine dobio „Turistički cvet“ kao najbolja manigfestacija u promociji srpskog turizma, kaže Blagojević.

U okviru obeležavanja 80 godina postojanja Monopola, posle SAD, Velike Britanije i Italije, Srbija je četvrta zemlja na svetu koja je dobila personalizovanu verziju ove popularne igre. Procenjuje se da je Monopol do sada odigralo više od 750 miliona ljudi, što je čini jednom od najpopularnijih igara svih vremena.

Podsetimo i da je tokom aprila meseca trajalo glasanje preko društvenih mreža i u Delta City-ju, za izgled figurica koje će krasiti domaće izdanje Monopola, tako da su upravo fanovi bili ti koji su imali veliki doprinos u njegovom kreiranju.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.