Niški park za pse duplo skuplji od novosadskog

Niški park za pse duplo skuplji od novosadskog

0
Podeli

Hoće li u Nišu do kraja godine početi izgradnja parka za pse i dalje je pitanje – iako gradski većnik Jovan Stojković tvrdi da će se to dogoditi ovih dana.

Niški park za pse duplo skuplji od novosadskog
U Nišu se još čeka na park za pse; Foto: petface.net

Za to vreme u Novom Sadu se već završava izgradnja ovakvog parka, a do kraja godine završiće se još tri. Međutim, po svemu sudeći, niški neizgrađeni park koštaće duplo više od onog u Novom Sadu koji će uskoro biti u funkciji, iako imaju slične karakteristike.

Priča o niškom parku krenula je još početkom maja. Grad je uradio idejni i glavni projekat, ali zbog nedostatka finansija sve je prebačeno na GO Medijana koja ima sredstva i koja je sprovela tender. Odabrana je i firma koja će izvoditi radove, a rok za završetak je 60 dana. Predviđena površina je 4700 kvadrata, a vrednost projekta je 3 i po miliona dinara bez pdv-a.

Niški park za pse duplo skuplji od novosadskog
Jedini “azil” za pse u Nišu volonterski vodi Saša Pešić; Foto: petface.net

I tako, dok mi čekamo 60 dana (najmanje) da se konačno završi park za istrčavanje pasa, u Novom Sadu imaju u planu da za isto vreme urede ukupno četiri takva parka, takođe opremljena svim potrebnim mobilijarom, spravama i klupama za vlasnike pasa. Zanimljivo je, međutim, da park od 4 000 kvadrata na Novom naselju košta manje od 2 miliona dinara, što je potvrdio i sam gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da je u planu još sličnoh parkova.

U Novom Sadu postoji 10 lokacija planiranih za tu namenu, tako da ćemo u narednom periodu utvrditi da li i dalje te lokacije zadovoljavaju tražene uslove – rekao je Vučević.

Cilj je, dodaje, da svi delovi Novog Sada imaju po jedan takav prostor, jer je to dobro kako za pse, tako i za bezbednost građana jer se psi nalaze u ograđenom prostoru i mogu da se istrčavaju bez bilo kakve opasnosti od nekog incidenta.

Zbog toga se postavlja pitanje – kakav će to poseban luksuz niški vlasnici pasa imati u još neizgrađenom parku koji će opravdati duplo višu cenu?  Osim toga, pošto Niš i Novi Sad imaju približan broj stanovnika, pitanje je i da li su drugi parkovi uopšte u planu, ili će važiti princip jedan, ali vredan – a ovaj je, izgleda, baš vredan.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.