Niš, aprila: 90 manje na gradskim jaslama

Niš, aprila: 90 manje na gradskim jaslama

0
Podeli

(Beta)

U prvoj fazi racionalizacije javnog sektora u Nišu iz javnih preduzeća, uprava i ustanova kulture otići će tokom aprila 90 zaposlenih. To je izjavio zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

On je na konferenciji za novinare kazao da će narednog meseca iz javnog sektora, u kojem je zaposleno više od 5.000 ljudi, “otići uglavnom zaposleni kojima je ostalo još godina ili dve do penzije, ali i oni koji žele da napuste posao”.

Prema njegovim rečima, u drugoj fazi racionalizacije broj zaposlenih u niškim javnim preduzećima, ustanovama i upravama “verovatno će morati da bude smanjen za 400 do 500”.

Slavković:

Očekujemo da nam ovih dana Ministarstvo uprave i lokalne samouprave dostavi tačan broj onih koji će u drugoj fazi morati da budu proglašeni viškom. Do kraja juna moraćemo da završimo i tu fazu racionalizacije

 

Niš, aprila: 90 manje na gradskim jaslama
Ljubivoje Slavković

On je dodao da će grad formirati radnu grupu koja će na osnovu donetih zakonskih rešenja ustanoviti kriterijume po kojima će javna preduzeća i ustanove proglašavati radnike tehnološkim viškom.

Verovatno će u svim fazama veći broj radnika morati da ode iz javnih preduzeća, nego iz gradskih i opštinskih uprava, jer je, posmatrano od 2013. godine, tamo mnogo više radnika primljeno, rekao je Slavković.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.