Niš ostaje bez načelnika policije

Niš ostaje bez načelnika policije

0
Podeli

Srđan Grekulović, načelnik niške Policijske uprave i pomoćnik direktora policije, rešenjem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića odlazi u penziju 30. decembra ove godine.

Kako se saznaje, u rešenju je navedeno da je penzionisan na osnovu člana 139. Zakona o policiji koji predviđa mogućnost penzionisanja zbog potreba službe ukoliko policijski službenik ima 30 godina staža i 52 godine starosti.

Srđan Grekulović je upućen iz Ministarstva unutrašnjih poslova sa mesta pomoćnika direktora policije u Niš marta 2013. godine.

Novi načelnik niške policije tada je kao prvi zadatak imao da reši jedan od najdelikatnijih slučajeva – ubistvo Đorđa Stojanovića, sina vlasnika menjačnice “Cekin”, ali i neke vruće predmete iz 2012. među kojima je i bacanje bombe na kuću fudbalera Dragana Stojkovića Piksija.

Grekuliović je bio zamenik komandanta Žandarmerije Borivoja Tešića, a od juna 2008. godine komandovao je tom jedinicom do imenovanja Bratislava Dikića za komandanta Žandarmerije, 3. juna 2009. godine.

Izvor: Novosti

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.