Nije Njuz.net: Omogućili plaćanje kazne za parkiranje SMS-om!

Nije Njuz.net: Omogućili plaćanje kazne za parkiranje SMS-om!

0
Podeli

Novi marketinški trik pripremio je niški Parking servis! Poput mnogih društveno-odgovornih kompanija – i ovo javno-komunalno preduzeće rešilo je da onima koji finansiraju njihova radna mesta i gradski budžet – olakša plaćanje kazni!

Nije Njuz.net: Omogućili plaćanje kazne za parkiranje SMS-om!
Revolucionarno! Plaćajte kazne SMS-om

Korak bliže “korisnicima” kazni za parkiranje u Nišu ogleda se u tome što im je sada omogućeno da “doplatne karte” od 900 dinara plate i SMS porukom. I to nije sve! Vozači koji se odluče da na ovaj revolucionarni način izvrše uplatu zato što su ostavili vozilo na javnoj površini koju je “uzurpirao” Parking servis, dobiće uzvratni SMS sa pojašnjenjem ukoliko ima grešaka u nekom od podataka prepisanih sa “čestitke”. Pružalac ove usluge, u tom slučaju vozaču čak neće naplatiti grešku!

Pojašnjenja radi, kaznu za parkiranje kojom vam inkasanti (kontrolori parkiranja ili kako već…) ulepšavaju brisače I šoferšajbnu, Parking servis je nazvao doplatnom kartom jer, po zakonu, pravo da vas kažnjava imaju samo sud i policija, ne i Parking servis. Ovde sledi logično pitanje – šta to doplaćujete? Evo samo jednog potencijalnog odgovora: Doplaćujete nesposobnost lokalnog menadžmenta da gradski budžet uspešno napuni a da vas ne lupa direktno po džepu za sve i svašta.

Mašina za punjenje gradske kase

Međ’ narodom sve poznatiji kao “mašina za punjenje gradske kase”, JKP Parking servis od prošle godine koristi još jedan kamion-dizalicu za odnošenje nepropisno parkiranih automobila; viđali ste onaj novi, crveni tokom čitave zime oko Doma zdravlja, bolnice, Čaira – svuda gde je gužva i gde, umesto da reše problem postavljanjem javne garaže – svakodnevno zadovoljno “trljaju ruke”. Uporedo ste teško mogli da naiđete na kamion za čišćenje snega pa – ima li nekog kome još nije jasno zašto JKP Mediani ide loše a Parking servisu ide kako ide…?

Javne garaže su posebna tema i misaona imenica u gradu sa 300.000 duša i mnogo vozila. Nije izgrađena ni jedna, a sem što uzurpira javne površine na trotoarima i kolovozima, ovdašnji Parking servis od građana na Margeru a i na Sinđelićevom trgu “ukrao” je parkirališta koja su komunisti lepo namenili za stanovnike velikih zgrada i njihove goste! Najpre je iza Pozorišta, kod ulaza u “višedecenijski” parking postavljena rampa i mlaćenje para moglo je da počne. Menadžment preduzeća i resorni većnik više ni ne lažu da će “uskoro biti otvorena savremena javna garaža iznad parkirališta na Sinđelićevom trgu” ili da su se “stekli uslovi da Niš dobije tri javne garaže” ili “spremni smo da izgradimo dve etaže javnog parkirališta, samo nas koče pravno-imovinski odnosi…”. A i što bi se “cimali” i ulagali u sve te garaže, kad naplata uz pomoć izvršitelja ide dobro, a evo sada i SMS-om.

LičnoOnline M. Stojanović

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.