Nemanja Radulović opet najbolji

Nemanja Radulović opet najbolji

0
Podeli

Londonska radio stanica Classic FM svrstala je CD violiniste Nemanje Radulovića „Journey East“ među 20 najboljih albuma godine u oblasti klasične muzike.

Najpopularniji violinista u Evropi, rođeni Nišlija, neguje imidž neuobičajen za izvođača klasike, ali kojeg zato krasi očaravajuća tehnika, svoj debitantski album koncipirao je kao muzičko putovanje kroz tradicije Istočne Evrope.

Nemanja Radulović opet najbolji
Nemanja Radulović i Double sens u Nišu; foto: Novinari on line

Od klasičnih kompozicija, preko najpoznatijih narodnih numera do filmske muzike – album sadrži njegova izvođenja Bramsovog „Mađarskog plesa“, Dvoržakove „Pesme koje me je učila moja majka“, kao i temu iz filma „Šindlerova lista“ Džona Vilijamsa.

– Kroz sve njih Radulović apsolutno zadivljuje svojom strašću i umetnošću, ali posebno u tradicionalnim numerama gde se čini kao da će njegov instrument pući svakog trenutka – istakla je londonska radio stanica u osvrtu na Nemanjin album.

Da podsetimo, Nemanja Radulović je 14. decembra nastupao u Nišu sa Double sens orkestrom na humanitarnom koncertu “Niš u srcu” u organizaciji “PozitivNi ulični festival”. Koncert, za koji su karte rasprodate za 24 sata, nezvanično je proglašen događajem godine u Nišu, a sav prihod od prodatih ulaznica biće usmeren na opremanje multimedijalne sale Fakulteta umetnosti u Nišu.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.