Nema više Tanjug javlja

Nema više Tanjug javlja

0
Podeli

Vlada Srbije donela je Odluku o pravnim posledicama prestanka JP Novinska agencija Tanjug, imajući u vidu da član 146. Zakona o javnom informisanju i medijima predviđa da Zakon o Javnom preduzeću novinska agencija Tanjug prestaje da važi datumom potpisivanja kupoprodajnog ugovora, odnosno najkasnije 31. oktobra 2015. godine, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Nema više Tanjug javlja
Naslovna strana Tanjuga

U skladu sa Zakonom o informisanju i medijima, Vlada Srbije donela je, kako se navodi, Odluku o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća novinske agencije Tanjug, a njome se, između ostalog, predviđa da će svi zaposleni dobiti otpremnine u skladu sa Programom za rešavanje viška zaposlenih u procesu privatizacije, kao i da će im biti plaćeno za rad i angažman u periodu do donošenja Odluke o pravnim posledicama prestanka Javnog preduzeća novinske agencije Tanjug, koja će biti objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije.

Kako je navedeno, tokom prethodnih meseci Agencija za privatizaciju organizovala je dva javna poziva za prodaju Tanjuga, koji su proglašeni neuspešnim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Pravni vakum

Rok za privatizaciju medija u Srbiji, sem RTS-a i Radiotelevizije Vojvodine, istekao je 31. oktobra, a prvog narednog dana je i ovdašnja NTV ušla u pravni vakum jer je ovde situacija specifična zato što je process privatizacije maltene završen. Iako zvanično nije.

Nema više Tanjug javlja
NTV logo

Do kraja oktobra, ni Niška televizija nije dobila novog vlasnika, iako je na drugoj aukciji, kako smo već pisali, ovaj medij uslovno kupio konzorcijum sastavljen od Narodnih novina, čiji je vlasnik porodica Radomirović koja već poseduje više medija u Nišu i jugoistočnoj Srbiji i Slađane Ostojić, inače direktorke niške Televizije Zona plus, čiji je vlasnik ministar u Vladi Bratislav Gašić.

Niška televizija ušla je u ,,pravni vakum’’ jer je žalbu podneo drugi učesnik na aukciji – Aleksandar Živadinović, koji je izvršni direktor marketinga ove kuće. Međutim, još se zvanično ne zna šta je odlučeno po njegovoj žalbi i da li će i kada konzorcijum Narodne novine – odnosno, Radomirović – Ostojić potpisati kupoprodajni ugovor za NTV, koja emituje program.

Nema komentara

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.